Kevään upeimman alkusalaatin teet parsasta, pavuista, sokeriherneistä ja versoista. Klassiset, lempeät maut herättelevät aterian alkuun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Keskivaikea
Parsa-papusalaatti
Ainesosat
1
nippu
(450 g) parsaa
100
g
vihreitä papuja
2
dl
sokeriherneenpalkoja
2
dl
(mini)herneitä
1
prk
(285 g) valkopapuja (esim. GoGreen)
4
rkl
kuorellisia manteleita
100
g
herneenversoja
Lisäksi
50
g
parmesaanijuustoa
pieni
pala
tuoretta piparjuurta
1
(luomu)sitruuna
oliiviöljyä
Vaiheet
- Pese parsat. Poista varren puiseva osa leikkaamalla tai taittamalla. Kuori parsat, jos kuori tuntuu paksulta, Paloittele parsat 2–3 osaan. Keitä paloja suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) noin 3 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä esimerkiksi reikäkauhalla. Säästä keitinvesi.
- Leikkaa vihreistä pavuista päät pois ja puolita pavut. Keitä papuja sekä mini- ja sokeriherneitä 2–3 minuuttia. Valuta heti, jotta pavut eivät kypsy liikaa. Valuta ja huuhtele valkopavut. Yhdistä parsat, pavut ja herneet.
- Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota muutama manteli sivuun ja hienonna loput. Lisää mantelirouhe ja herneenversot salaattiin. Sekoita varovasti.
- Paista kampasimpukat (ks. ohje).
- Jaa papusalaatti lautasille. Nostele kampasimpukat päälle. Vuole kuorimaveitsellä parmesaania ja raasta hieman piparjuurta salaatin pinnalle. Tarjoa heti sitruunalohkojen ja oliiviöljyn kanssa.
Vinkki! Salaatin kastikkeeksi sopii myös pähkinäiseksi paahdettu voisula.