Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat puttanesca-pastaa, tämä perunasalaatti on sinua varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pottunesca-salaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
6
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
kanelia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
4
anjovisfileetä
1/2
ruukku
basilikaa
1
dl
(kivettömiä) kalamataoliiveja
4
rkl
parmesaania raastettuna
4
tl
kapriksia

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Harjaa perunat huolellisesti ja puolita ne. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada päälle öljy, suola ja pippuri. Paahda 20 minuuttia uunin keskitasolla.
  2.  Lohko sillä aikaa tomaatit kulhoon. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon Lisää öljy, etikka, sokeri, kaneli, suola ja pippuri. Kaada tomaatit uunipellille perunoiden viereen ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Paahda vielä 10 minuuttia.
  3. Siirrä perunat ja tomaatit tarjoilukulhoon. Hienonna anjovis ja basilika, puolita oliivit ja raasta parmesaani. Kääntele ainekset keskenään ja tarjoa perunasalaatti lämpimänä.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Makea meloni ja suolainen feta mahtuvat hyvässä sovussa samalle lautaselle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-fetasalaatti

Ainekset

2
oksaa rosmariinia
½
vesimeloni
1
chili
1
pkt (200 g)
fetaa
4
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
2
rkl
hunajaa
2
rkl
unikonsiemeniä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
LISÄKSI
syötäviä kukkia, kuten krassia tai kehäkukkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele yrtit ja painele kuivaksi talouspaperilla. Irrota lehdet. Hienonna chili.

  2. Kuori meloni ja pilko hedelmä isoiksi paloiksi. Kuutioi feta. Valuta ja kuivaa kaprikset.

  3. Aseta feta- ja melonipalat tarjoiluvadille.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.

  5. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä hetki. Lisää kaprikset ja yrtit. Lisää paistos vadille juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kukkasin.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tabboulleh on raikkaan yrttinen mutta ruokaisa salaatti, joka tehdään perinteisesti kuskusista. Terveellisempi ja proteiinipitoisempi versio syntyy käyttämällä viljana kvinoaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tabboulleh-salaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
5
dl
vettä
2
dl
persiljaa
2
dl
minttua
1
dl
tilliä
1
iso tomaatti
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
makea sipuli
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
kurkku
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoaa tiheässä siivilässä kylmän veden alla. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä kvinoaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi, huuhtele ja valuta hetki.

  2. Hienonna persilja, minttu ja tilli. Halkaise tomaatti ja raasta puolikkaat raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää yrtit. Hienonna valkosipuli ja sipuli ja lisää ne joukkoon. Lisää vielä keitetty kvinoa ja sekoita hyvin.

  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku. Sekoita suola ja pippuri öljyn sekaan. Sekoita tomaatit, kurkut ja kastike salaattiin.

  4. Anna maustua kylmässä tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan lounaaksi tai grillatun lihan lisukkeena.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Keitettyjen pottujen ja kaalin sekaan hyrskytetään tuorejuustoa. Lämmin kattilakyyti tuottaa samettisen herkullisen lisukkeen savukalalle tai grillilihalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakat ja hyrskytetyt kesäkasvikset

Ainekset

1
l (800 g)
pieniä uusia perunoita
1
(600 g)
kesäkaali
1
tl
suolaa keitinveteen
1
nippu kevätsipulia
1
nippu tilliä
1
rs (150 g)
ranskankermaa
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa (esim. Creme Bonjour)
LISÄKSI
8
savusilakkaa tai muuta savukalaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Leikkaa kaalit lohkoiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia.

  2. Lisää kaalilohkot joukkoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota desilitra keitinvettä talteen ja valuta loppu vesi pois.

  3. Hienonna sipulit ja tillit. Lisää ne, ranskankerma ja tuorejuusto kattilaan lämpimien perunoiden ja kaalien joukkoon.

  4. Sulje kansi. Ravista kattilaa voimakkaasti, kunnes ranskankerma ja tuorejuusto sekoittuvat. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

  5. Tarjoa lämpimänä savukalan kanssa.

VINKKI! Hyrskyvihannekset sopivat myös grilliruokien lisukkeeksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Halsterisiika & chilikastike

Ainekset

4
(yht. 1 kg)
pikkusiikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunaa
4
kesäsipulia
1
punainen chili
1
ruukku korianteria
1
rkl
rypsiöljyä
Chilikastike
3
punaista chiliä
1
grillattu sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suomusta ja puhdista kalat. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Hienonna chili. Laita kalan sisään korianteria, sitruunasiivuja, sipulia ja chilit. Sivele kalojen pinnalle kevyesti öljyä ja aseta kalat halsterin väliin.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ensin kastikkeeseen tulevat chilit kokonaisena grilliin, kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Ota chilit kulhoon ja peitä kelmulla.
  4. Puolita sitruunat ja grillaa leikkauspintoja noin 5 minuuttia. Purista pehmenneistä sitruunoista lämmin mehu sauvasekoittimen kulhoon. Ota chilit kulhosta leikkuulaudalle, poista hiiltyneet kuoret ja siemenet. Laita chilit mehun joukkoon, lisää öljy, sokeri ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  5. Grillaa kaloja halsterissa suoraan hiilloksella tai kaasugrillin keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsä. Käännä halsteria vain kerran grillauksen aikana. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.