Ei-niin-perinteinen lohisalaatti maustetaan aasialaisittain ja kootaan värikkäiksi sektoreiksi, joista jokainen voi poimia lempiaineksensa.
Värikäs lohi-nuudelisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
1. Valmista marinadi. Pilko chili ohuiksi renkaiksi ja nosta kulhoon. Lisää öljy, viinietikka, soija- ja kalakastike sekä sokeri. Sekoita.
2. Siivuta punakaali ohueksi esimerkiksi juustohöylällä. Nosta suikaleet kulhoon ja kaada päälle puolet marinadista. Sekoita hyvin.
3. Laita nuudeleille vesi kiehumaan. Siivuta sillä aikaa kurkku joko pyöreiksi siivuiksi veitsellä tai suikaleiksi kuorimaveitsellä. Sekoita kurkkusiivut ja chilikastike yhteen pienessä kulhossa.
4. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja siivuta kuoren sisällä. Puolita limetti.
5. Keitä nuudelit, valuta, kaada takaisin kattilaan ja sekoita loput marinadista joukkoon. Kokoa salaatti isolle lautaselle. Laita yhteen kulmaan kaalisuikaleet ja toiseen kurkut. Nostele nuudelit keskelle astiaa ja asettele viereen avokadon siivut ja lohi. Kuorruta salaatti iduilla. Purista päälle limetin mehu.