Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Silakkafileet saavat Aasian makuja inkivääristä, chilistä ja limenkuoresta.

Annoksia
25 pihviä
Valmistusaika
30 + 1 vrk jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Itämaiset silakkaleivät

Ainekset

n. 1
kg
silakkafileitä
5
cm
(50 g) pala inkivääriä
4
valkosipulin kynttä
2
limen kuori
1
punainen chili
2
rkl
suolaa
1
rkl
valkopippuria
2
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
voita
Mausteliemi
3
dl
väkiviinaetikkaa
5
dl
sokeria
6
dl
vettä
2
valkosipulin kynttä
2
cm
pala inkivääriä
1-2
punaista chiliä
1
sitruunaruohon varsi
1
limen mehu
1
rkl
kalakastiketta
Tarjoiluun
1
jälkiuunileipä

Työvaiheet

  1. Levitä fileet leikkuulaudalle vieri viereen selkäpuoli alaspäin.
  2. Raasta inkivääri, valkosipuli, limenkuoret ja hienonna chili. Yhdistä ainekset pienessä kulhossa, sekoita tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä puolet silakkafileistä leikkuulaudalle. Levitä vajaa ½ teelusikallista maustetahnaa ohuelti fileiden päälle. Asettele loput silakat täytettyjen fileiden päälle niin, että lihapuolet ovat vastakkain.
  4. Mittaa vehnäjauhot laakeaan kulhoon ja pyöräytä silakkafileet jauhoissa.
  5. Sulata 1–2 rkl voita pannulla ja paista pihvit voissa molemmin puolin,  muutamassa erässä. (25 pihviä paistat 4:llä pannullisella) Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  6. Tee mausteliemi. Yhdistä kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Laita valkosipulinkynnet leikkuulaudalle ja paina veitsen lappeella kynsiä lautaa vastaan niin, että ne hieman liiskaantuvat. Poista irronnut kuori. Kuori ja suikaloi inkivääri. Viipaloi chili. Halkaise sitruunaruoho ja purista limen mehu. Lisää kaikki lieme ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Anna jäähtyä.
  7. Lado silakat laakeaan vuokaan ja kaada liemi silakoiden päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 1 vrk.
  8. Tarjoile silakat huoneenlämpöisinä esim. jälkiuunileivän päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kun leipuri heittäytyy vapaalle, leipäkin valmistuu vikkelästi. Neljän sortin siemenistä ja gluteenittomista jauhoista teet tunnissa rapean peltileivän, joka aavistuksen makeana sopii niin juustolautaselle kuin aamiaisellekin.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 t

Gluteeniton siemennäkkäri

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
3 1/2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
1/2
seesaminsiemeniä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
chiansiemeniä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
2
rkl
taatelisiirappia (tai hunajaa)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiutaleet, siemenet ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää vesi, siirappi ja öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinan alla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä. Kaada taikina uunipellille ja taputtele se levyksi (35 x 35 cm) oliiviöljyllä kostutetuilla käsillä. Voit levittää taikinaa myös hakkaamalla sitä kevyesti kämmensyrjillä. Paista leipä uunissa keskitasossa noin 20 minuuttia.
  3. Anna leivän jäähtyä sen verran, että voit tarttua siihen käsin, ja murra leipä palasiksi. Tarjoa vahva-aromisen juuston kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

 

 

Annoksia
6 rieskaa
Valmistusaika
20 min + jääkaapissa 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Muurikkarieska

Ainekset

2
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa
5
dl
ohrajauhoja

Työvaiheet

  1. Yhdistä kylmään veteen suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli palat pienen tortillan kokoisiksi ohuiksi letuiksi.
  3. Paahda leivät kuumassa muurinpohjapannussa ilman rasvaa, noin minuutti molemmilta puolilta riittää.

Kommentit (0)

Marja Repo_2 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Helppo ja nopea, mausteinen katkarapuherkku. Onnistuu myös ilman kalaa, tuplakatkaravuilla.
Riisin kanssa tai sitten vaalean leivän dipiksi.

Annoksia
2-4
Valmistusaika
alle 30min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen katkarapu-kalakasari

Ainekset

300
g
Katkarapuja
300
g
Kalaa, esim. kirjolohifileetä
3
rkl
Voi-rypsiöljyseosta
1 1/2
dl
sipulisilppua
6
valkosipulinkynttä
400
g
paseerattua tomaattia
1
Kalafondi
1
dl
ruohosipulisilppua
Tabascoa, sitruunaruohotahnaa

Työvaiheet

1. Sulata katkaravut ja kuutioi kala
2. Hauduta rasvassa sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulin kynnet, älä ruskista, noin 3min
3. Lisää paseerattu tomaatti ja fondi, kuumenna kiehuvaksi
4. Lisää kalakuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta sekoittamatta noin 5 min
5. Lisää ruohosipulisilppu ja valutetut katkaravut, mausta tabascolla. Kuumenna kiehuvaksi, älä keitä.
6. Nauttikaa

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Ahven, tuo maanmainio kala! Kaveriksi sille sopii rapsakka kaalisalaatti, väriä ja vitamiineja pullollaan.

Vinkki: Kuorruta ahvenfileet vaihteeksi chiasiemenillä ja paista rapeiksi. Supersiemenissä on runsaasti kuitua, kalsiumia, vitamiineja ja omega-3:sta

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua ahventa ja punakaali-coleslaw

Ainekset

600
g
ahvenfileitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1
muna
3
rkl
korppujauhoja
3
rkl
chiasiemeniä
Salaatti
400
g
punakaalia
2
porkkanaa
1
hapan omena (esim. Granny smith)
1
tl
fenkolin siemeniä
1/2
tl
suolaa
1
dl
bulgarian jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
piparjuurta raasteena (tuubista)
1/4
tl
mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kuori porkkanat ja omena ja leikkaa ne myös suikaleiksi ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kulhoon fenkolin siemenet ja suola ja sekoita hyvin esim. puukauhauhalla painellen niin että kaalin rakenne hieman rikkoontuu ja mehustuu.
  2. Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, etikka, piparjuuri, mustapippuri ja hunaja. Yhdistä kastike salaattiin ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua kylmässä kalan valmistumisen ajan.
  3. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Riko muna lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja chiasiemenet. Pyörittele ahvenfileet yksi kerrallaan ensin munassa ja sitten korppujauhochiasiemenseoksessa. Paista leivitetyt fileet kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi noin 1 minuutti per puoli.

Kommentit (0)