Me Naiset on lisännyt 818 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Silakkafileet saavat Aasian makuja inkivääristä, chilistä ja limenkuoresta.

Annoksia
25 pihviä
Valmistusaika
30 + 1 vrk jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Itämaiset silakkaleivät

Ainekset

n. 1
kg
silakkafileitä
5
cm
(50 g) pala inkivääriä
4
valkosipulin kynttä
2
limen kuori
1
punainen chili
2
rkl
suolaa
1
rkl
valkopippuria
2
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
voita
Mausteliemi
3
dl
väkiviinaetikkaa
5
dl
sokeria
6
dl
vettä
2
valkosipulin kynttä
2
cm
pala inkivääriä
1-2
punaista chiliä
1
sitruunaruohon varsi
1
limen mehu
1
rkl
kalakastiketta
Tarjoiluun
1
jälkiuunileipä

Työvaiheet

  1. Levitä fileet leikkuulaudalle vieri viereen selkäpuoli alaspäin.
  2. Raasta inkivääri, valkosipuli, limenkuoret ja hienonna chili. Yhdistä ainekset pienessä kulhossa, sekoita tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä puolet silakkafileistä leikkuulaudalle. Levitä vajaa ½ teelusikallista maustetahnaa ohuelti fileiden päälle. Asettele loput silakat täytettyjen fileiden päälle niin, että lihapuolet ovat vastakkain.
  4. Mittaa vehnäjauhot laakeaan kulhoon ja pyöräytä silakkafileet jauhoissa.
  5. Sulata 1–2 rkl voita pannulla ja paista pihvit voissa molemmin puolin,  muutamassa erässä. (25 pihviä paistat 4:llä pannullisella) Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  6. Tee mausteliemi. Yhdistä kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Laita valkosipulinkynnet leikkuulaudalle ja paina veitsen lappeella kynsiä lautaa vastaan niin, että ne hieman liiskaantuvat. Poista irronnut kuori. Kuori ja suikaloi inkivääri. Viipaloi chili. Halkaise sitruunaruoho ja purista limen mehu. Lisää kaikki lieme ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Anna jäähtyä.
  7. Lado silakat laakeaan vuokaan ja kaada liemi silakoiden päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 1 vrk.
  8. Tarjoile silakat huoneenlämpöisinä esim. jälkiuunileivän päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen levain on tämän hetken trendileipä. Tässä versiossa maukas leipä syntyy pikajuurella kuudessa tunnissa.

Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
1 t 5 min + juuri 4 t + kohotus 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikajuurileipä

Ainekset

Juuri
5
dl
kylmää vettä
15
g
hiivaa (noin 1/3 hiivapalasta)
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
Taikina
2
tl
suolaa
n. 9
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Juuri

  1. Mittaa vesi isoon kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään noin 4 tunniksi.
  2. Sekoita suola juureen. Alusta vehnäjauhot taikinaan yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin pöydällä niin kauan, että taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä. Tähän menee noin 10 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää leivinpaperin päälle uunipellille. Anna leipien kohota liinan alla kaksinkertaisiksi, noin 45 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Tee halutessasi leipien päälle viillot terävällä veitsellä. Paista leipiä kuumassa uunissa 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia. Leipä on kypsä, kun siitä pohjaa taputettaessa kuuluu kumea ääni.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen! Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakimuikut

Ainekset

400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.

  2. Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
    10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

  3. Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.

  4. Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 818 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen
BBQ-porkkana sopii myös hamppareiden väliin tai ihan vain leivälle.
BBQ-porkkana sopii myös hamppareiden väliin tai ihan vain leivälle.

Grillikastikkeessa kypsennetty porkkana on maukas täyte hodareille, mutta sopii myös hamppareiden väliin.

Annoksia
8 hodaria
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pulled porkkana -hodarit

Ainekset

5
porkkanaa
1
sipuli
½
dl
bbq-kastiketta
3
rkl
tomaattipyreetä
1
pkt nakkeja
8
hodarisämpylää
tarjoiluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne raastimen hienolla terällä. Kuori, puolita ja siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita 5 minuuttia ja lisää raaste. Kuullota vielä 5 minuuttia, lisää bbq-kastike ja tomaattipyree. Käännä levy minimilämpötilalle ja anna seoksen tekeytyä sillä välin, kun valmistelet hodarit loppuun.
  2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kokoa sämpylät uunipellille. Leikkaa nakkeihin viillot. Paista ne kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Paahda sämpylöitä 2–4 minuuttia uunissa lähellä vastusta, jotta niihin tulee rapea pinta.
  3. Kokoa hodarit. Lusikoi porkkanatäytettä sämpylöihin, nosta sisään nakki ja koristele persiljanlehdillä.

Kommentit (0)

Hirveän herkullinen hirviburgeri oli kokeilussa tänään. Olin edellisenä päivänä ostanut tuoretta Suomalaista hirvenjauhelihaa, joka on ajankohtainen nyt hirvenmetsästyskaudella. Ajattelin ensin että se voisi olla aika kuivaa ja suht mautonta mutta mitä vielä, sehän oli todella mehukasta ja sopi...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Burger Time: hirveän herkullinen hirviburgeri

Ainekset

4
kpl
Kanniston briossisämpylöitä
800
g
Suomalaista hirvenjauhelihaa
4
kpl
Castellon burger blue juustoa
4
kpl
Castellon burger cheddar juustoa
25
g
voita
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
1
kpl
punasipuli
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
sokeria

Työvaiheet

Kuumenna uuni 200 - asteeseen.
Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen paitamista.
Taputtele 200 g pihveiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna pannu ja lisää voi sekä pihvit pannulle.
Paista 2 minuuttia per puoli.
Laita juustot pihvien päälle ja työnnä ne uuniin vielä 5 minuutiksi.
Sen jälkeen anna niiden hetki levätä ja tarjoa burgerin välissä.
Briossisämpylät voi leikata ja paahtaa sen jälkeen, joko uunissa, leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla.

BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, joko käsin tai mandoliinilla.
Lisää kaikki aineet sipulien päälle ja sekoita.
Anna marinoitua jääkaapissa.

Kommentit (0)