Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Silakkafileet saavat Aasian makuja inkivääristä, chilistä ja limenkuoresta.

Annoksia
25 pihviä
Valmistusaika
30 + 1 vrk jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Itämaiset silakkaleivät

Ainekset

n. 1
kg
silakkafileitä
5
cm
(50 g) pala inkivääriä
4
valkosipulin kynttä
2
limen kuori
1
punainen chili
2
rkl
suolaa
1
rkl
valkopippuria
2
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
voita
Mausteliemi
3
dl
väkiviinaetikkaa
5
dl
sokeria
6
dl
vettä
2
valkosipulin kynttä
2
cm
pala inkivääriä
1-2
punaista chiliä
1
sitruunaruohon varsi
1
limen mehu
1
rkl
kalakastiketta
Tarjoiluun
1
jälkiuunileipä

Työvaiheet

  1. Levitä fileet leikkuulaudalle vieri viereen selkäpuoli alaspäin.
  2. Raasta inkivääri, valkosipuli, limenkuoret ja hienonna chili. Yhdistä ainekset pienessä kulhossa, sekoita tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä puolet silakkafileistä leikkuulaudalle. Levitä vajaa ½ teelusikallista maustetahnaa ohuelti fileiden päälle. Asettele loput silakat täytettyjen fileiden päälle niin, että lihapuolet ovat vastakkain.
  4. Mittaa vehnäjauhot laakeaan kulhoon ja pyöräytä silakkafileet jauhoissa.
  5. Sulata 1–2 rkl voita pannulla ja paista pihvit voissa molemmin puolin,  muutamassa erässä. (25 pihviä paistat 4:llä pannullisella) Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  6. Tee mausteliemi. Yhdistä kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Laita valkosipulinkynnet leikkuulaudalle ja paina veitsen lappeella kynsiä lautaa vastaan niin, että ne hieman liiskaantuvat. Poista irronnut kuori. Kuori ja suikaloi inkivääri. Viipaloi chili. Halkaise sitruunaruoho ja purista limen mehu. Lisää kaikki lieme ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Anna jäähtyä.
  7. Lado silakat laakeaan vuokaan ja kaada liemi silakoiden päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 1 vrk.
  8. Tarjoile silakat huoneenlämpöisinä esim. jälkiuunileivän päällä.

Kommentit (0)

Tämä herkullinen illanistujaispiirakka kehiteltiin yhdessä Pajuniemen ja Santa Marian konsulenttien kanssa. Heidän tuotteitaan käyttäen siitä tuli valtava menestys. Moni oli sitä mieltä että se sopisi illanistujaisiin ja olen heidän kanssaan täysin samaa mieltä. Voisin mielelläni syödä tällaista...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Premium piirakat uskomaton uunimakkarapiirakka

Ainekset

2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
pkt
Pajuniemen herkkulenkkiä
2
pkt
Pajuniemen pekonia
1
kpl
purjo, hienonnettuna
20
g
tuoretta inkivääriä, raastettuna
1
pkt
Moilas gluteeniton piirakkapohja
2
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
4
dl
kuohukermaa
6
kpl
Luomu kananmunia
1
rkl
Santa Maria valkosipulitahnaa
1
rkl
Santa Maria oreganotahnaa
1
rkl
Santa Maria tillitahnaa
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön.
Hienonna purjo ja shalottisipuli.
Laita pannulle voita ja kuullota edelliset siinä. Lisää joukkoon kutakin tahnaa. Sekoita.
Suikaloi pekoni ja viipaloi Herkkulenkki. Paista pekoni erillisellä pannulla, lisäämättä sille voita tai öljyä. Paista pekoni rapeaksi ja siirrä ne paperin päälle että ylimääräinen rasva imeytyy pois.
Paista lenkkiviipaleet pekonista jääneessä rasvassa, niin että pinta on ruskeahko.
Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Sekoita kerma, hunaja, munat, raastettu inkivääri, puolet juustoraasteesta sekä suola ja pippuri keskenään. Niin että munien rakenne rikkoutuu.
Ota uuninkestävävuoka ja taputtele piirakkapohja sille tasaisesti, aina reunoille asti.
Laita täyte seuraavaksi ja lopuksi kaada kermaseos päälle. Heiluta hieman että pinta tasoittuu. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteet ja pistä uuniin 20 minuutiksi.
Anna hetken vetäytyä ja jäähtyä liinan alla ja tarjoa vaikkapa shirazi salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Teemu Laurell KUVA Anna Huovinen

Leipä kuin kinuski! Tämä päältä musta ja sisältä makea mallasleipä on helsinkiläisen Shelter-ravintolan rakastetuin herkku.

Annoksia
2 leipää
Valmistusaika
1 t 20 min + turvotus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Shelterin mallasleipä

Ainekset

2
dl
kaljamaltaita
1 1/2
dl
kuumaa vettä
1 1/2
dl
tummaa siirappia
3
dl
vettä
8
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
rkl
suolaa
Voi-siirappi
1
dl
tummaa siirappia
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kaada mallasrouhe (yleiskoneen) kulhoon. Kiehauta vesi, sekoita se mallasrouheen joukkoon ja anna seoksen turvota huoneenlämmössä 2 tuntia.
  2. Lisää turvonneen mallasrouheen joukkoon siirappi, kädenlämpöä hieman lämpimämpi vesi (42 astetta), vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia, kunnes taikina kiiltää. Lisää suola ja vaivaa koneella vielä pari minuuttia tai käsin 5 minuuttia.
  3. Voitele kaksi leipävuokaa (noin 30 cm). Jaa taikina vuokiin ja anna leipien kohota huoneenlämmössä noin 1 tunti tai kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista voi-siirappi. Keitä voita ja siirappia kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Paista leipiä uunissa 30–40 minuuttia. Ota leivät uunista ja kumoa ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele leipiin kauttaaltaan reilusti voi-siirappia ja paista vielä 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Kommentit (0)

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.

Tämä kyseinen kantarellipiiras on ehdottomasti paras ja maukkain mitä olen tehnyt. Kaiken lisäksi se on täysin gluteeniton ja tehty siis gluteenittomaan piirakkapohjaan. Piirakkapohjan voit tehdä itse mutta löysin todella laadukkaan valmispohjan, jota tässä piirakassa olen käyttänyt. Kantarellit...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras gluteeniton kantarellipiirakas

Ainekset

1
pkt
Moilas, gluteeniton piirakkapohja
700
g
kantarelleja
3
dl
kuohukermaa
50
g
voita
1
pnt
tuoretta timjamia
2
kpl
shalottisipulia
1
rkl
hunajaa
3
kpl
Luomu munia
2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota taikina pakkasesta huoneenlämpöön (jos käytät valmispohjaa)
Huuhtele ja valuta kantarellit.
Hienonna shalottisipulit ja timjami.
Kuumenna paistinpannu ja lisää sille voita.
Laita hienonnetut shalotit ja timjamit pannulle ja kuullota niitä 4 minuutin ajan.
Lisää kantarellit pannulle ja paista niistä nesteet pois. Siirrä sivuun.
Kuumenna uuni 180- asteeseen.
Sekoita kerma, suola, mustapippuri, puolet juustoraasteesta ja munat keskenään sekaisin.
Aseta piirakkapohja vuokaan ja levitä kantarelliseos, sen päälle.
Kaada kermaseos päälle ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle.
Laita uuniin 20 minuutiksi tai että pinnasta tulee kullanruskea.
Nauti punajuurihummuksen kanssa.

Kommentit (0)

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.

Minulla sattui olemaan pakkasessa suomalaista härän sisäfilettä ja ajattelin tehdä niistä pihvejä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja kehittelin tämän reseptin. Ohueksi leikattu liha paneroidaan munassa sekä korppujauhoseoksessa ja paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Vaikka lihasta...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Italialaisella yrttiseoksella paneroitua härän sisäfilettä & timjami-mummonkurkkuja

Ainekset

500
g
härän rotukarjan sisäfilettä
100
g
korppujauhoja
100
g
voita
50
g
vehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
1/2
rkl
valkopippuria
3
rkl
Italialainen kuivayrttiseos
Timjami-mummonkurkut
1
kpl
kurkku
3
rkl
omenaviinietikkaa
3
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
1/2
pnt
tuoretta timjamia

Työvaiheet

VALMISTUS:
Leikkaa sisäfile noin 0,5 cm siivuiksi.
Anna lihaviipaleiden olla huoneenlämmössä noin puolituntia. Niitä ei erikseen tarvitse maustaa.
Tee sillä aikaa timjami-mummonkurkut.
Kuori kokonainen kurkku ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, juustohöylällä tai mandoliinilla.
Laita siivut astiaan ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan. Sekoita hieman ja laita jääkaappiin maustumaan.
Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, suola, valkopippuri ja Italian yrttiseos.
Kuumenna pannu ja lisää voi siihen. Paneroi sisäfile siivut, kastamalla ensin munaan ja pyöräyttämällä sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
Paista voissa 1/2 minuuttia per puoli. Niin että pinta on rapea ja kullanruskea.
Nosta talouspaperin päälle että saat ylimääräisen rasvan pois.
Tarjoile sisäfilesiivut mummonkurkkujen kera.

Kommentit (0)