Jule176-167 on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

600 g perattuja ahvenia 400 g läskistä siankylkeä 1 rkl suolaa Kuori: 3/4 litraa vettä kilo ruisjauhoja 1 dl vehnäjauhoja 1/2 rkl suolaa Lisäksi: 1 paistopussi kokoa 25 cm x38 cm 1. Tee taikina sekoittamalla vesi ja jauhot ja lisää suolaa varovasti oman maun mukaan. Taikina saa olla melko kovaa, joten taikinaa saa sekoittaa raavas mies. 2. Kaulitse taikina levyksi, joka paksuus on noin 1 cm. 3. Laita pohjalla ahvenia noin kämmenen kokoiselle alueelle. Ripottele suolaa. Sitten laita siankylkeä kalojen päälle. Läskin päälle laitetaan kaloja jne. Joka kerrokseen ripotellaan suolaa. 4. Viimeiseksi kukko suljetaan päältä yhdistämällä reunat esim. vedellä liimaamalla. Yleensä kukon päätyihin jää ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois, ja käyttää se kukon sulkemiseen. 5. Kukko laitetaan paistopussiin ja vuokaan. Pussi suojaa hyvin kuivumiselta. Kukko on ensimmäisen tunnin 200 asteessa, sitten seuraavat neljä tuntia 125 asteessa. 6. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. Kukon kansi leikataan auki. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon sisustaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
5 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ahvenkukko

Ainekset

600
g
perattuja ahvenia
400
g
läskistä siankylkeä
1
rkl
suolaa
Kuori
750
dl
vesi
1
kg
ruisjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
½
rkl
suola
Paistamiseen
1
kpl
paistopussi kokoa 25 cm x38 cm

Työvaiheet

1. Tee taikina sekoittamalla vesi ja jauhot ja lisää suolaa varovasti oman maun mukaan. Taikina saa olla melko kovaa, joten taikinaa saa sekoittaa raavas mies.
2. Kaulitse taikina levyksi, joka paksuus on noin 1 cm.
3. Laita pohjalla ahvenia noin kämmenen kokoiselle alueelle. Ripottele suolaa. Sitten laita siankylkeä kalojen päälle. Läskin päälle laitetaan kaloja jne. Joka kerrokseen ripotellaan suolaa.
4. Viimeiseksi kukko suljetaan päältä yhdistämällä reunat esim. vedellä liimaamalla. Yleensä kukon päätyihin jää ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois, ja käyttää se kukon sulkemiseen.
5. Kukko laitetaan paistopussiin ja vuokaan. Pussi suojaa hyvin kuivumiselta. Kukko on ensimmäisen tunnin 200 asteessa, sitten seuraavat neljä tuntia 125 asteessa.
6. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. Kukon kansi leikataan auki. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon sisustaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kiedo inkiväärillä täytetyt silakkafileet herkkupaketeiksi! Japanilaishenkiset kalanyytit maistuvat herkullisilta wasabikastikkeen ja rouskuvan suikalesalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silakka-norinyytit

Ainekset

16
(n. 450 g)
silakkafilettä
1
tl
suolaa
4
rkl
sushi-inkivääriä
2
norilevyä
Limetti-wasabikastike
1
limetti
½
dl
soijakastiketta
2
tl
wasabitahnaa
1
tl
(paahdettua) seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Poista silakoista keskiruoto. Pyyhi fileet kuiviksi. Levitä ne työalustalle ja mausta suolalla. Laita jokaisen fileen keskelle pieni nokare sushi-inkivääriä ja taita fileet poikittain kaksinkerroin.
  2. Leikkaa norilevyt noin 2 cm:n suikaleiksi. Kääri suikale napakasti kalanyytin ympärille. Kostuta norisuikaleen pää kevyesti ja paina kiinni. Kypsennä kalanyyttejä höyrykattilassa 2–3 minuuttia.
  3. Purista limetin mehu kulhoon, sekoita soijakastike, wasabi ja seesamiöljy joukkoon. Tarjoa kastike silakkanyyttien ja suikalesalaatin (ks. ohje alempaa) kanssa.

Suikalesalaatti

Ainekset

2
porkkanaa
2
kevätsipulinvartta
¼
(250 g)
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
rkl
sushietikkaa
1
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkana. Viipaloi sipulit, suikaloi kaali ja hienonna korianteri. Laita kaikki aineet kulhoon.
  2. Puristele vihanneksia käsin, jotta mausteet sekoittuvat ja kaali hieman pehmenee. Anna maustua huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Andrea Hasselblatt / Anton & Anton ja Krista Kupariharju KUVA Panu Pälviä

Anton & Antonin suosittu sahramilta tuoksuva kalakeitto ammentaa makumaailmansa ranskalaisesta klassikosta, bouillabaissesta, mutta valmistuu vain reilussa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalakeitto sahramilla

Ainekset

300
g
perunoita
2
porkkanaa
½
fenkoli
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
paketti
sahramia
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
6
dl
kala- tai kasvislientä
300
g
vaaleaa kalaa, esim. kuhaa, siikaa, ahventa tai seitä
½
tl
suolaa
ripaus
cayennepippuria
LISÄKSI
1
ruukku
tilliä
VALKOSIPULIJOGURTTI
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja suikaloi hienoksi fenkoli. Paista perunaa, porkkanaa, sipulia ja fenkolia öljyssä noin 2 minuuttia.

  2. Lisää sahrami, timjami ja tomaattipyree. Paista sekoittaen noin 4 minuuttia.

  3. Lisää tomaattimurska ja liemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja cayennepippurilla.

  4. Paloittele kala pieneksi keittoon. Anna kiehua hiljaa 3–4 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Hienonna tilliä keiton päälle.

  5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset. Tarjoa keiton kanssa.

Kommentit (0)