Käyttäjä7766 on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Lohipiirakka lehtitaikinasta

PALOJA 10

Ainekset
1 kpl (600 g) isoa lehtitaikinalevyä
TÄYTE:
1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
1 kpl kalaliemikuutio
3 kpl keitettyä munaa
100 g smetanaa
suolaa ja rouhittua valkopippuria
1 dl hienonnettua tilliä
300 g graavilohta ohuina viipaleina

VOITELUUN:
1 kpl kananmuna

Näin teet
1
Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Keitä riisi kalaliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Kuori kovaksi keitetyt munat ja hienonna haarukalla. Sekoita riisin joukkoon hienonnetut munat, smetana ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä täysin.

Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt riisiseos ja levitä päälle lomittain graavilohiviipaleet. Ripottele päälle hienonnettua, tuoretta tilliä.

Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta ylimääräisillä taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle. Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-perunapizza

Ainekset

6
keskikokoista, kiinteää perunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
1
dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Västerbotten)
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
3
dl
suppilovahveroita, kantarelleja tai pieniä tatteja suupaloiksi leikattuna
1
rkl
voita
1
tl
piparjuurta raastettuna
4
rkl
smetanaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
siianmätiä
1
pieni kesäpunasipuli varsineen
muutama oksa tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

  4. Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.

  5. Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.

  6. Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jäikö sienisaalis laihaksi? Tee herkullinen hämäys: leivo juustoinen quiche ja paista päälle muutama kaunis sieni maukkaaksi koristeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieniquiche

Ainekset

POHJA
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
75
g
kylmää voita
1
keltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
400
g
maukasta juustoa raastettuna
3
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
PÄÄLLE
3
dl
kantarelleja, suppilovahveroita tai tatteja
muutama oksa timjamia
1
rkl
voita
suolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Säädä uuni sen jälkeen 150 asteeseen.

  3. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Mausta chilillä. Kaada seos piiraspohjan päälle. Kypsennä piirasta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Paloittele sienet tarvittaessa. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää timjami ja voi. Paista sekoitellen noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet piirakan päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Teemu Aura KUVA Outi Neuvonen

Sämpylät saavat makua raskista eli esitaikinasta. Sen annetaan tekeytyä 12 tuntia, samoin kuin kaurahiutaleiden. Tämä takaa maukkaan ja pehmeän lopputuloksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
45 min + 13 h
Vaikeustaso
Helppo

Teemu Auran sämpylät

Ainekset

RASKI
230
g
kylmää vettä
230
g
puolikarkeita vehnäjauhoja
3
g
kuivahiivaa
TOISEEN KULHOON
70
g
kaurahiutaleita
130
g
kylmää vettä
LISÄKSI
3
g
kuivahiivaa
230
g
kylmää vettä
8
g
suolaa
460
g
puolikarkeita vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Tee raski eli esitaikina. Sekoita kylmä vesi, vehnäjauhot ja kuivahiiva kulhossa yhteen ja anna käydä huoneenlämmössä yön yli tai 12 tuntia.
  2. Mittaa toiseen kulhoon kaurahiutaleet sekä kylmä vesi ja anna turvota huoneenlämmössä yhtä kauan kuin raski.
  3. Kun raski ja kaurahiutaleet ovat tekeytyneet 12 tuntia, lisää raskin joukkoon turvonneet kaurahiutaleet sekä loput aineet.
  4. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia.
  5. Ripottele jauhoja taikinan molemmille puolille ja laita taikina kulhoon tai pellille lepäämään noin 30 minuutiksi.
  6. Kumoa levännyt taikina jauhotetulle pöydälle.
  7. Painele taikina varovasti neliön muotoiseksi, noin 3 cm:n paksuiseksi levyksi (tarkoitus on, että taikinaan jäisi vielä ilmakuplia).
  8. Leikkaa levystä veitsellä 16 neliön tai kolmion muotoista palaa (muodolla ei ole väliä).
  9. Asettele palat paistopellille, peitä pelti kelmulla. Anna palojen kohota huoneenlämmössä noin 45 minuuttia, kunnes palat ovat pulleita, tai laita peiteltynä jääkaappiin ja paista seuraavana päivänä.
  10. Ripottele sämpylöiden päälle vehnäjauhoja ennen paistamista.
  11. Nosta pelti 240-asteiseen kiertoilmauuniin. Heitä kahvikupillinen vettä uunin pohjalle. Veden voi kaataa myös uuninkestävään kulhoon tai vuokaan, jonka jättää uuniin sämpylöiden paistamisen ajaksi.
  12. Paista sämpylöitä 10–12 minuuttia.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)