Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Suolainen leivonta
13:54 | 23.5.2016

Painoleipä lohesta

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 421 reseptiä
Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Päivitetty kalakukko syntyy rapeasta maalaisleivästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
30 min + 8 t
Helppo

Painoleipä lohesta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
maalaisleipä
1
punasipuli
200
g
kylmäsavulohta
1
pkt (125 g)
mozzarellapalloja
1
pkt (190 g/100 g)
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita oliiviöljyssä
1
l
tuoretta pinaattia
1
sitruunan raastettu kuori
½
tl
valkopippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
foliota

Vaiheet

  1. Halkaise leipä yläosasta, säästä pala kanneksi. Kaavi pois pehmeä sisusta.
  2. Kuori, halkaise ja suikaloi punasipuli. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi paloiksi. Valuta mozzarellat ja aurinkokuivatut tomaattisuikaleet. Huuhtele pinaatti.
  3. Täytä leipä. Levitä pohjalle puolet aurinkokuivatuista tomaateista. Lisää mozzarellapallot ja puolet sipulista. Painele tuore pinaatti tiiviiksi kerrokseksi. Lisää kylmäsavulohiviipaleet. Raasta kalan päälle hyvin pestyn sitruunan kuorta. Rouhi mausteeksi valkopippuria. Lisää loput sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Voitele leivän kansipalan sisäpuoli oliiviöljyllä. Paina kansi leivän päälle.
  5. Kääri leipä tiiviisti folioon ja anna leivän vetäytyä painon alla huoneenlämmössä 4 tuntia tai jääkaapissa yön yli. Painoa saa olla ainakin pari kiloa, jotta leipä myös hieman litistyy.
Tilaa Glorian ruoka & viini
kylmäsavulohi
painoleipä
Kemut

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini