Päivitetty kalakukko syntyy rapeasta maalaisleivästä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
30 min + 8 t
Helppo
Painoleipä lohesta
Ainesosat
1
maalaisleipä
1
punasipuli
200
g
kylmäsavulohta
1
pkt (125 g)
mozzarellapalloja
1
pkt (190 g/100 g)
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita oliiviöljyssä
1
l
tuoretta pinaattia
1
sitruunan raastettu kuori
½
tl
valkopippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
foliota
Vaiheet
- Halkaise leipä yläosasta, säästä pala kanneksi. Kaavi pois pehmeä sisusta.
- Kuori, halkaise ja suikaloi punasipuli. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pienemmiksi paloiksi. Valuta mozzarellat ja aurinkokuivatut tomaattisuikaleet. Huuhtele pinaatti.
- Täytä leipä. Levitä pohjalle puolet aurinkokuivatuista tomaateista. Lisää mozzarellapallot ja puolet sipulista. Painele tuore pinaatti tiiviiksi kerrokseksi. Lisää kylmäsavulohiviipaleet. Raasta kalan päälle hyvin pestyn sitruunan kuorta. Rouhi mausteeksi valkopippuria. Lisää loput sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Voitele leivän kansipalan sisäpuoli oliiviöljyllä. Paina kansi leivän päälle.
- Kääri leipä tiiviisti folioon ja anna leivän vetäytyä painon alla huoneenlämmössä 4 tuntia tai jääkaapissa yön yli. Painoa saa olla ainakin pari kiloa, jotta leipä myös hieman litistyy.