Sushirullat rieskasta! Kotoisten lohirullien täytteeseen piilotetaan reilusti jääsalaattia, merilevää ja wasabituorejuustoa. Kätevät rieskarullat sopivat niin noutopöytään kuin retkievääksi.
Lohi-rieskarullat
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi graavikalan tapaan. Levitä viipaleet työlaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna kalan graavautua 20 minuuttia huoneenlämmössä.
- Nosta rieskat työlaudalle. Sekoita wasabi tuorejuuston joukkoon. Levitä wasabituorejuustoa tasainen kerros rieskoille. Nosta jokaisen rieskan päälle merileväarkki. Pyyhi lohen pinnalta suola ja levitä merilevän päälle tasaisesti lohiviipaleita. Revi jääsalaatti ja levitä salaattipalat kalojen päälle.
- Kääri rieskat kääretortun tapaan tiukalle rullalle. Kiedo rullien ympärille tiukasti tuorekelmua. Anna rullien vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia tai jopa seuraavaan päivään. Leikkaa rullat 3 sentin paloiksi.