Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Pyörykät sopivat syötäväksi dippikastikkeen sekä nuudeleiden tai riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialaiset katkarapu-kalapyörykät

Ainekset

180
g
pakastekatkarapuja
300
g
vaaleaa kalaa fileenä (esim. haukea tai seitä)
1
kevätsipulin varsi
2
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korppujauhoja
1
kananmuna
kasvisöljyä paistamiseen
Dippikastike
1
valkosipulinkynsi
1
dl
makeaa chilikastiketta
1/2
dl
soijakastiketta
1
rkl
vettä
1
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
5–6 kierrosta mustapippurimyllystä

Työvaiheet

  1. Pilko sulatetut ja valutetut katkaravut pienemmiksi paloiksi. Pane kulhoon, peitä ja nosta hetkeksi viileään. Silppua kevätsipuli pieneksi.
  2. Pane monitoimikoneen kulhoon kalafilee, raastettu inkivääri, makea chilikastike, seesamiöljy ja suola. Käytä seos tasaiseksi massaksi.
  3. Kumoa se pilkottujen katkarapujen sekaan kulhoon ja lisää silputtu kevätsipuli, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja nosta peitettynä viileään siksi aikaa, kun valmistat dippikastikkeen.
  4. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja yhdistä kattilaan kaikki dippikastikkeen ainekset. Anna kiehua hiljalleen kattilassa parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Ota taikina jääkaapista. Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä.
  5. Paista ne kypsiksi pannulla öljyssä ja nosta hetkeksi talouspaperin päälle. Tarjoa dippikastikkeen sekä nuudeleiden tai keitetyn riisin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Raikas ja eksoottinen kinilaw on Filippiinien versio cevichestä. Rasvainen nieriä sopii hyvin upotettavaksi inkiväärillä ja limetillä maustettuun riisiviinietikkaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriä-kinilaw

Ainekset

400
g
nieriää fileenä
pala
kurkkua
1
punasipulia
1
chili
1
limen kuori ja mehu
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista kalafileistä ruodot ja nahka. Leikkaa kala pieniksi haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi kurkku, hienonna sipuli ja chili. Raasta limen kuori isoon kulhoon ja purista mukaan mehu. Raasta mehuun inkivääriä ja lisää etikka, sokeri ja suola. Vispaa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen.

  2. Laita kala, sipuli ja kurkku liemeen, lisää kookos ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 30–45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kiedo inkiväärillä täytetyt silakkafileet herkkupaketeiksi! Japanilaishenkiset kalanyytit maistuvat herkullisilta wasabikastikkeen ja rouskuvan suikalesalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silakka-norinyytit

Ainekset

16
(n. 450 g)
silakkafilettä
1
tl
suolaa
4
rkl
sushi-inkivääriä
2
norilevyä
Limetti-wasabikastike
1
limetti
½
dl
soijakastiketta
2
tl
wasabitahnaa
1
tl
(paahdettua) seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Poista silakoista keskiruoto. Pyyhi fileet kuiviksi. Levitä ne työalustalle ja mausta suolalla. Laita jokaisen fileen keskelle pieni nokare sushi-inkivääriä ja taita fileet poikittain kaksinkerroin.
  2. Leikkaa norilevyt noin 2 cm:n suikaleiksi. Kääri suikale napakasti kalanyytin ympärille. Kostuta norisuikaleen pää kevyesti ja paina kiinni. Kypsennä kalanyyttejä höyrykattilassa 2–3 minuuttia.
  3. Purista limetin mehu kulhoon, sekoita soijakastike, wasabi ja seesamiöljy joukkoon. Tarjoa kastike silakkanyyttien ja suikalesalaatin (ks. ohje alempaa) kanssa.

Suikalesalaatti

Ainekset

2
porkkanaa
2
kevätsipulinvartta
¼
(250 g)
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
rkl
sushietikkaa
1
tl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkana. Viipaloi sipulit, suikaloi kaali ja hienonna korianteri. Laita kaikki aineet kulhoon.
  2. Puristele vihanneksia käsin, jotta mausteet sekoittuvat ja kaali hieman pehmenee. Anna maustua huoneenlämmössä 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)