Pyörykät sopivat syötäväksi dippikastikkeen sekä nuudeleiden tai riisin kanssa.
Raikkailla aasialaisilla mauilla maustetut katkaravuista ja vaaleasta kalasta tehdyt pyörykät sopivat loistavasti erilaisiin nuudeliruokiin sekä curryihin ja miksei sellaisenaan osaksi napostelupöytää.
Pyöryköissä voi käyttää pakastekalaa, kunhan sen sulattaa täysin ennen pyöryköiden valmistusta. Valmistus on yksinkertaista, sillä pyörykkätaikina syntyy monitoimikoneessa tai jopa hyvällä sauvasekoittimella. Taikinaan tuo makua tuore inkivääri, makea chilikastike sekä kevätsipuli. Ne tekevät mausta mukavan kevyen ja raikkaan.
Pannulla paistaen pyöryköihin saa mukavan rapean pinnan. Soijalla, mustapippurilla, valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu chilikastikedippi pitää huolen siitä, ettei aterian maku jää vajavaiseksi.
Aasialaiset katkarapu-kalapyörykät
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko sulatetut ja valutetut katkaravut pienemmiksi paloiksi. Pane kulhoon, peitä ja nosta hetkeksi viileään. Silppua kevätsipuli pieneksi.
- Pane monitoimikoneen kulhoon kalafilee, raastettu inkivääri, makea chilikastike, seesamiöljy ja suola. Käytä seos tasaiseksi massaksi.
- Kumoa se pilkottujen katkarapujen sekaan kulhoon ja lisää silputtu kevätsipuli, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja nosta peitettynä viileään siksi aikaa, kun valmistat dippikastikkeen.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja yhdistä kattilaan kaikki dippikastikkeen ainekset. Anna kiehua hiljalleen kattilassa parin minuutin ajan ja nosta sivuun. Ota taikina jääkaapista. Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä.
- Paista ne kypsiksi pannulla öljyssä ja nosta hetkeksi talouspaperin päälle. Tarjoa dippikastikkeen sekä nuudeleiden tai keitetyn riisin kera.