
Lohiperhoset on helppo grillata halsterissa.
Aasialaiset lohiperhoset halsterissa Henkka Alénin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohi neljään palaan. Leikkaa palojen keskelle viilto nahkaan asti, ja käännä palat perhosiksi.
- Halkaise sitruunaruoho ja hienonna se sekä valkosipuli. Sekoita joukkoon currytahna, timjami ja öljy. Marinoi lohipaloja marinadissa 10-15 minuuttia.
- Nosta kalapalat halsteriin. Leikkaa limetti ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne kalojen päälle ennen halsterin sulkemista. Kypsennä kaloja grillissä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia puoleltaan. Mausta kalat kypsinä suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile seesamikastikkeen kanssa.
Seesamikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda seesaminsiemenet varovasti kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.