
Kalapyöryköiden taikinaan sekoitetaan kananmunia, mutta kerman korvaa täyteläinen ja hapokas jogurtti.
Ahven-rapupyörykät korianteri-minttuliemessä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin liemi. Valmista hummeriliemi fondista. Kuori ja viipaloi inkivääri. Hienonna korianteri. Mittaa liemen aineet kattilaan, kuumenna ja anna hautua noin 30 minuuttia.
- Valmista mureketaikina liemen hautuessa. Leikkaa ahvenfileen keskellä leveässä päässä olevat ruodot pois tekemällä viilto ruotorivin molemmin puolin. Kuutioi fileet. Sekoita suola kuutioihin ja anna maustua kylmässä 30 minuuttia.
- Keitä ohranjyvät suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jätä odottamaan.
- Jauha kylmät ahvenkuutiot ja ravut monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi. Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen ja jogurtti kalaseokseen koneen käydessä. Vaahdota valkuainen ja kääntele se lopuksi varovasti kala-seokseen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja srirachalla.
- Siivilöi liemi. Kaada se takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Pyörittele taikinasta soikeita pyöryköitä 2 ruokalusikan avulla kiehuvaan liemeen. Kypsennä noin 5–7 minuuttia. Nosta pyörykät reikäkauhalla liemestä ja jätä sivuun odottamaan. Jätä liemi kattilaan.
- Kuori ja suikaloi porkkana ohuiksi tikuiksi. Kypsennä niitä liemessä3 minuuttia
- Jaa pyörykät ja ohra keittokulhoihin ja annostele kiehuvan kuuma liemi porkkanoineen päälle. Tarjoa heti hienonnetun chilin, korianterin, mintun ja limettilohkojen kanssa.