Haluatko loksauttaa brunssiseurueen leuat ammolleen? Valmista tämä herkku!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
noin 1 t
Keskivaikea
Amerikkalainen pannukakku, uppomuna ja savulohi
Ainesosat
Sinappikastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
dijonsinappia
2
tl
sokeria
Pannukakut
200
g
kermaviiliä
2
rkl
voisulaa
1
kananmuna
2
dl
vehnäjauhoa
1
rkl
leivinjauhetta
Uppomunat
4
kananmunaa
1
l
vettä
cl
ripaus suolaa
2
rkl
väkiviinietikkaa
Lisäksi
100
g
kylmäsavulohisiivuja
100
g
ranskankermaa
1/2
sitruunan raastettu kuori
suolaa maun mukaan
Vaiheet
- Valmista ensin sinappikastike sekoittamalla keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kermaviiliin voisula ja kananmuna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
- Paista taikinasta keskilämmöllä paksuhkoja lettuja eli noin 1–2 minuuttia molemmin puolin. Pidä lämpiminä. Valmista uppomunat juuri ennen tarjoilua.
- Kuumenna tilavassa kattilassa noin litra vettä lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää veteen suola ja väkiviinietikka. Riko munat yksitellen keittokauhan sisään. Kaada muna kerrallaan kauhasta varovasti kuumaan veteen ja kokoa kypsynyttä valkuaista isolla lusikalla varoen keltuaisen ympärille. Kypsennä 1–2 minuutin ajan ja nosta vedestä reikäkauhalla.
- Uppomunan keltuaisen tulee olla osittain löysä keskeltä. Anna munien valua talouspaperin päällä lautasella ennen kuin nostat ne pannukakkujen päälle.
- Tarjoa lisäksi savulohta, sitruunalla ja suolalla maustettua ranskankermaa sekä sinappikastiketta. Nauti heti.