Vielä vuosi sitten näin valtavasti vaivaa etsiäkseni syötävien laventelien taimia ja kasvatin niitä hellyydellä koko kesän saadakseni kourallisen kuivattuja laventelinkukkia. Nyt huomasin, että kauppoihin on tullut uusi kausiyrtti - laventeli! Hienoa!
Laventeli on tunnettu tuoksuyrtti, mutta sen kukkainen tuoksu ja maku sopivat myös ruokiin. Laventelinkukat voi kuivata ja niitä voi käyttää sokeriin, hilloihin, leivontaan tai ruoanvalmistukseen. Laventelin lehdet maustavat mainiosti rosmariinin tapaan. Niissä on eksoottinen aromi. Järvikylän laventelin lisäksi käytin lohessani itse kuivaamiani laventelinkukkia.
Aromikas laventelilohi - Prinsessojen Kotitalous resepti
Aromikas laventelilohi
Ainekset
Työvaiheet
Mausta lohifile suolalla ja pippurilla. Sekoita yrtit, sitruunankuori ja mehu sekä ruokakerma keskenään ja kaada lohifileen päälle. Paista uunissa 175 - 200 asteessa.
Tarjoile salaatin ja uuden sadon perunoiden kera.