Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Tonnikalakuorukat maistuvat niin kuumana kuin kylmänä tarjottavana. Näiden pyöryköiden kyytipojaksi voi pyöräyttää vaikkapa kermaviilikastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Espanjalaiset tonnikalakuorukat

Ainekset

2
prk
tonnikalaa öljyssä (à 185 g)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
3
rkl
öljyä tonnikalapurkista
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
3
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Valuta tonnikala, säästä öljy. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon tonnikalaöljy, sipulikuutiot ja valkosipulit. Paista pehmeiksi.
  3. Lisää tonnikala, mausta ja paista viisi minuuttia. Lisää pannulle jauho ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada maito joukkoon muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna massan hissukseen kuplia 10–15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ensin massa muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeutuu sitten löysäksi taikinaksi. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  5. Mittaa yhteen kulhoon jauhot, toiseen korppujauhot ja riko kolmanteen kananmunat. Vatkaa munan rakenne rikki.
  6. Muotoile taikinasta kostein käsin kahden ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja.
  7. Pyöritä ne hellävaroen ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna palleroiden kuivahtaa lautasella hetki.
  8. Uppopaista kuorukat kullanruskeiksi kuumassa, 180-asteisessa öljyssä. Voit myös kypsentää niitä pannulla runsaassa öljyssä viitisen minuuttia molemmin puolin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tuhti kermainen lohipasta taipuu kesäruoaksi, kun joukkoon lisää pannulla rapeiksi paistettuja kesäkasviksia. Loraus hummerifondia antaa pastaan tyylikkään maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen savulohispagetti ja paistettuja kesäkasviksia

Ainekset

3
dl
kermaa
1
rkl
hummerifondia
1
dl
pastan keitinvettä
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
sitruunan mehua ja 1 tl kuoriraastetta
Lisäksi
400
g
spagettia
Päälle
150
g
sokeriherneitä
150
g
parsan tai parsakaalin nuppuja
1
ps (125 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja hummerifondi kattilaan ja keitä niitä kokoon keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  2. Keitä spagetti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen puolivälissä keitinvettä kauhalla ja kaada se kerman joukkoon kiehumaan.

  3. Kuori ja paloittele parsa tai parsakaali. Huuhdo ja puolita retiisit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa tai parsakaalia ja retiisiä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sokeriherneet ja jatka vielä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paloittele savulohi kermakastikkeeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste. Valuta spagetti ja kääntele kerma-lohikastikkeeseen. Nosta lautasille ja lusikoi paistettuja kasviksia päälle.

Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Herkulliseen salaattin kannattaa valita pikkuisia fenkoleita, jotka on nopea grillata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fenkoli-lohisalaatti

Ainekset

4
fenkolia
1
nippu
retiiseja
½
sitruunan kuori
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
100
g
viinisuolaheinää
150
g
graavilohta
½
norilevy
LISÄKSI
tillipestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Huuhdo ja puolita fenkolit ja retiisit.

  2. Purista sitruunasta mehu salaattiastian pohjalle. Mittaa joukkoon
    öljy ja suola.

  3. Grillaa retiiseihin ja fenkoleihin hyvät pinnat. Ne saavat jäädä napakoiksi sisältä. Sekoita grillatut vihannekset sekä viinisuolaheinä sitruunaöljyyn.

  4. Levitä salaatin pinnalle graavilohisiivuja ja murusta noria rouskeeksi. Viimeistele tillipestolla.

Tillipesto

Ainekset

1
ruukku
tilliä
1
sitruuna
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Katkaise tilli ruukusta varsineen. Leikkaa karkeasti.

  2. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

Helsingin Sanomat on lisännyt 125 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Välimerelliset lohivartaat viimeistellään jälkimarinadilla, jonka ihanan pestomaiset maut iskevät nopeasti ja tiukasti kiinni grillattuihin kalapaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren makujen lohivartaat

Ainekset

500
g
vihreää parsaa
600
g
lohta
2
isoa keltaista paprikaa
12
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
oliiviöljyä grillaamiseen
JÄLKIMARINADI
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku
basilikaa
dl
parmesaania raasteena
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa parsat huolellisesti, poista tyvestä puumainen osa.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää parsat. Keitä 1 minuutti. Valuta parsat ja upota ne heti kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Kevyt esikypsennys on tarpeen, jotta parsat eivät halkea, kun pujotat niitä vartaisiin. Anna jäähtyä, valuta ja kuivaa. Pilko noin 5 cm:n pätkiksi.
  3. Pilko lohi nahattomiksi, sivuiltaan noin 3 cm:n kuutioiksi. Leikkaa paprikat reiluiksi kuutioiksi.
  4. Jaa lohi, paprika, parsa ja kokonaiset öljyyn säilötyt aurinkokuivatut tomaatit 4–8 ohueen grillivartaaseen vartaiden ja grillin koosta riippuen. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Peitä kelmulla ja jätä odottamaan jääkaappiin.
  5. Valmista jälkimarinadi. Kuori valkosipulinkynsi. Irrota basilikasta lehdet. Raasta parmesaani. Mittaa kaikki ainekset kapeaan korkeaan astiaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  6. Sivele vartaat öljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumassa grillissä. Käännä varoen, jotta lohipalat eivät hajoa.
  7. Nosta vartaat tarjoiluvadille ja sudi kauttaaltaan jälkimarinadilla. Tarjoa heti.
Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tarjoa lohi maustevoin muodossa! Varoitus: saatat jäädä siihen niin pahasti koukkuun, ettet enää jatkossa syö uuniperunaa ilman sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 dl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-maustevoi

Ainekset

200
g
voita
150
g
kylmäsavulohta
1
dl
ruohosipulia
1
rkl
sitruunankuorta
2
tl
piparjuuritahna

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.

  2. Sulata 100 g voita kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.

  3. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta, pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.

  4. Hienonna kylmäsavulohi ja ruohosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä voivaahtoon. Mausta piparjuuritahnalla ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.