Tonnikalakuorukat maistuvat niin kuumana kuin kylmänä tarjottavana. Näiden pyöryköiden kyytipojaksi voi pyöräyttää vaikkapa kermaviilikastikkeen.
Espanjalaiset tonnikalakuorukat
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta tonnikala, säästä öljy. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon tonnikalaöljy, sipulikuutiot ja valkosipulit. Paista pehmeiksi.
- Lisää tonnikala, mausta ja paista viisi minuuttia. Lisää pannulle jauho ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada maito joukkoon muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna massan hissukseen kuplia 10–15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ensin massa muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeutuu sitten löysäksi taikinaksi. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
- Mittaa yhteen kulhoon jauhot, toiseen korppujauhot ja riko kolmanteen kananmunat. Vatkaa munan rakenne rikki.
- Muotoile taikinasta kostein käsin kahden ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja.
- Pyöritä ne hellävaroen ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna palleroiden kuivahtaa lautasella hetki.
- Uppopaista kuorukat kullanruskeiksi kuumassa, 180-asteisessa öljyssä. Voit myös kypsentää niitä pannulla runsaassa öljyssä viitisen minuuttia molemmin puolin.
Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.
Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.