Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Tonnikalakuorukat maistuvat niin kuumana kuin kylmänä tarjottavana. Näiden pyöryköiden kyytipojaksi voi pyöräyttää vaikkapa kermaviilikastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Espanjalaiset tonnikalakuorukat

Ainekset

2
prk
tonnikalaa öljyssä (à 185 g)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
3
rkl
öljyä tonnikalapurkista
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
3
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Valuta tonnikala, säästä öljy. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon tonnikalaöljy, sipulikuutiot ja valkosipulit. Paista pehmeiksi.
  3. Lisää tonnikala, mausta ja paista viisi minuuttia. Lisää pannulle jauho ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada maito joukkoon muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna massan hissukseen kuplia 10–15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ensin massa muuttuu kiisselimäiseksi ja sakeutuu sitten löysäksi taikinaksi. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  5. Mittaa yhteen kulhoon jauhot, toiseen korppujauhot ja riko kolmanteen kananmunat. Vatkaa munan rakenne rikki.
  6. Muotoile taikinasta kostein käsin kahden ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja.
  7. Pyöritä ne hellävaroen ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna palleroiden kuivahtaa lautasella hetki.
  8. Uppopaista kuorukat kullanruskeiksi kuumassa, 180-asteisessa öljyssä. Voit myös kypsentää niitä pannulla runsaassa öljyssä viitisen minuuttia molemmin puolin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun arkicurryn kypsentää kattilan sijaan uunissa annoskulhoissa, eivät kalapalat pääse hajoamaan sekoittelusta. Raikas kurkkuraita viilentää curryn makuja sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kalacurry

Ainekset

n. 500
g
kalakuutioita (pakaste, esim. seitikuutiot MSC)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
½
tl
suolaa
dl
kookosmaitoa (extra smooth)
2
dl
tomaattimurskaa
1
tl
fariinisokeria
2
tl
kalakastiketta
KURKKURAITA
1
dl
kurkkua raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
chilihiutaleita
2
tl
limetinmehua
1
rkl
minttua hienonnettuna
LISÄKSI
4
dl
basmatiriisiä
1
limetti lohkoina

Työvaiheet

  1. Jaa jäiset kalakuutiot ja tomaatit neljään, uuninkestävään annosvuokaan.

  2. Hienonna valkosipulit kulhoon. Sekoita öljy, currytahna ja suola joukkoon. Jaa seos vuokiin ja kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Sekoita kookosmaito, tomaattimurska, sokeri ja kalakastike keskenään. Nosta vuoat uunista ja jaa kastike päälle. Nosta vuoat takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kastike kuplii reunoilta.

  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteeseen. Puristele raasteesta irtoava neste pois. Lisää loput kurkkuraitan ainekset.

  6. Tarjoa kalacurry riisin, kurkkuraitan ja limetinlohkojen kanssa.

Kommentit (2)

Raakaa seitiä

Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.

Vierailija

Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tamago sandon, japanilaisen munaleivän, maku vie suoraan leipätaivaaseen. Samalle lautaselle sopii raikas lohi-avokadosando, jossa lohi paahdetaan pinnalta kuten sushiravintoloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 8 leipää
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kerrosleivät japanilaisittain

Ainekset

MUNASANDO
2
kananmunaa
4
dl
kaalia ohuina suikaleina
dl
japanilaista majoneesia (esim. Kewpie)
(ripaus suolaa kananmunalle)
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
LOHI-AVOKADOSANDO
400
g
kirjolohifileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
iso avokado
2
rkl
sitruunamehua (n. 1⁄2 sitruuna)
1⁄2
dl
japanilaista majoneesia
4
rapeaa salaatinlehteä (esim. sydänsalaattia)
LISÄKSI
1
rkl
öljyä paistamiseen
8
viipaletta isoa paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeän kypsiksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon majoneesi.

  3. Leikkaa lohi nahattomaksi. Ripottele suolaa ja seesaminsiemeniä molemmin puolin. Paista lohta pannulla tilkassa öljyä noin 30 sekuntia molemmin puolin. Nosta lohipala leikkuulaudalle ja puolita kahdeksi noin paahtoleivän kokoiseksi palaksi.

  4. Puolita avokado ja poista kivi. Kuori ja leikkaa puolikkaat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Purista päälle sitruunamehua.

  5. Voitele 4 leipäviipaletta majoneesilla. Lado kahdelle viipaleista avokadoa ohueksi kerrokseksi viuhkamaisesti. Nosta lohipalat avokadon päälle ja jaa salaatinlehdet lohen päälle. Paina toiset leipäviipaleet kanneksi.

  6. Kuori munat. Jaa kaalisalaatti kahdelle leipäviipaleelle ja levitä niin, että viipale peittyy. Kaalisalaattia saa olla leivällä runsaasti. Paina lusikalla keskelle leipää kananmunalle sopiva kolo. Laita muna koloon ja paina toinen leipäviipale kevyesti päälle.

  7. Leikkaa leivät puoliksi. Mausta munien leikkuupinnat ripauksella suolaa. Hienonna ruohosipuli ja ripottele munasandoille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Vermuttikastikkeen yrttinen maku yhdistyy hienosti palsternakkojen makeaan pähkinäisyyteen. Ruoanvalmistukseen sopivat kuivat ja erittäin kuivat vermutit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu lohi, paahdetut palsternakat ja vermuttikastike

Ainekset

4
(600 g)
lohifileepalaa
2
tl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
VERMUTTIKASTIKE
1
banaanisalottisipuli
2
tl
oliiviöljyä
4
dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1
dl
kuivaa vermuttia
¾
dl
kuohukermaa
75
g
voita
3
timjamin oksaa
ripaus suolaa
PAAHDETUT PALSTERNAKAT
2–4
(500 g)
palsternakkaa
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se kattilassa öljyssä pehmeäksi.

  2. Lisää vesi, murennettu liemikuutio, vermutti ja kerma. Keitä noin 10 minuuttia ilman kantta, kunnes lientä on jäljellä noin kolmannes. Peitä kannella ja pidä lämpimänä.

  3. Pese palsternakat huolellisesti ja leikkaa ne pitkiksi tikuiksi. Pyöräytä palsternakat kulhossa vaahterasiirapissa ja öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

  4. Kuumenna öljy pannussa ja laita lohipalat nahka alaspäin pannulle. Paista 2–4 minuuttia keskilämmöllä. Mausta kalapalat suolalla ja käännä ne nahkapuoli ylöspäin. Laske lieden lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä 2–3 minuuttia. Käännä kalat ja mausta pippurilla.

  5. Kuumenna kastike uudelleen. Kuutioi voi ja lisää kastikkeeseen vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Nypi joukkoon timjaminlehdet. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki Valitse mieluiten ohuita palsternakkoja, tai leikkaa tarvittaessa pois kovaa ydintä.

Kommentit (0)