Täydellisen fish & chips -annoksen koodi on ratkaistu! Tarvitset vain lämpömittarin ja hieman aikaa. Oluttaikinassa dipatut, rapeiksi friteeratut kalat palkitsevat vaivannäön.
Fish and chips
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita friteeraustaikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita olut ja etikka joukkoon. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Pese perunat ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten tasakokoisiksi tikuiksi kylmään veteen. Huuhtele niitä juoksevan kylmän veden alla 3 minuuttia, jotta tärkkelys poistuu perunan pinnalta. Kuumenna vesi poreilevaksi. Lisää suola ja perunat ja keitä perunat alhaisella lämmöllä läpikypsiksi, noin 10 minuuttia. Nosta perunat reikäkauhalla varovasti jäähtymään. Anna kuivua hyvin.
- Leikkaa kalat annospaloiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna öljy perunoita varten 130-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile öljyn lämpötilaa leipäpalalla. Heti kun leipä nousee poreillen pintaan, öljy on tarpeeksi kuumaa. Kypsennä perunoita öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperille.
- Kuumenna öljy 220-asteiseksi. Pyörittele kalapalat ensin maissi- tai perunajauhoissa ja sen jälkeen friteeraustaikinassa. Friteeraa kaloja öljyssä noin 5 minuuttia, jolloin ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperille vetäytymään.
- Anna öljyn jäähtyä 190-asteiseksi. Siivilöi öljystä tarvittaessa varovasti pois kalan ja taikinan rippeet. Friteeraa perunat vielä kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia. Mausta perunat suolalla makusi mukaisiksi.
0/5