Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Täydellisen fish & chips -annoksen koodi on ratkaistu! Tarvitset vain lämpömittarin ja hieman aikaa. Oluttaikinassa dipatut, rapeiksi friteeratut kalat palkitsevat vaivannäön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Fish and chips

Ainekset

600
g
ruodotonta vaaleaa kalaa
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2
rkl
maissi- tai perunajauhoja
Friteeraustaikina
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissi- tai perunajauhoja
1
tl
ruokasoodaa
1
plo (0,3 l)
lagerolutta
2
rkl
mallasetikkaa
Perunat
1
kg
isoja kiinteitä perunoita (bellarosa tai melody)
2
l
vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
1
l
auringonkukka- tai rypsiöljyä
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita friteeraustaikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita olut ja etikka joukkoon. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Pese perunat ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten tasakokoisiksi tikuiksi kylmään veteen. Huuhtele niitä juoksevan kylmän veden alla 3 minuuttia, jotta tärkkelys poistuu perunan pinnalta. Kuumenna vesi poreilevaksi. Lisää suola ja perunat ja keitä perunat alhaisella lämmöllä läpikypsiksi, noin 10 minuuttia. Nosta perunat reikäkauhalla varovasti jäähtymään. Anna kuivua hyvin.
  3. Leikkaa kalat annospaloiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
  4. Kuumenna öljy perunoita varten 130-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile öljyn lämpötilaa leipäpalalla. Heti kun leipä nousee poreillen pintaan, öljy on tarpeeksi kuumaa. Kypsennä perunoita öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperille.
  5. Kuumenna öljy 220-asteiseksi. Pyörittele kalapalat ensin maissi- tai perunajauhoissa ja sen jälkeen friteeraustaikinassa. Friteeraa kaloja öljyssä noin 5 minuuttia, jolloin ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperille vetäytymään.
  6. Anna öljyn jäähtyä 190-asteiseksi. Siivilöi öljystä tarvittaessa varovasti pois kalan ja taikinan rippeet. Friteeraa perunat vielä kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia. Mausta perunat suolalla makusi mukaisiksi.

Kommentit (1)

Herra X

0/5

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Chili ja limetti antavat seitille uuden maun. Nosta koko pannu pöytään, jolloin jokainen voi keihästää haarukallaan siitä sopivia suupaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
40 min + kalan sulatus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Srilankalainen napostelukala

Ainekset

400
g
alaskanseitiä annospaloina (pakaste)
½–1
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria
½
tl
suolaa
½
limetti
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
2
paprikaa (punainen ja keltainen)
2–3
vihreää chiliä
KASTIKE
5
rkl
ketsuppia
2
rkl
soijakastiketta
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
PAISTAMISEEN
½
dl + 1 rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sulata kalapalat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita ne talouspaperin päälle ja kuivaa varovasti. Leikkaa palat parin sentin kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja mausta chilillä, pippurilla ja suolalla. Purista kulhoon limetin mehu, noin ¼ dl. Siirrä jääkaappiin ja anna maustua muiden valmistelujen ajan.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat kalapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi chilit.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

  5. Kuumenna ½ dl öljyä paistinpannussa. Paista siinä kalakuutiot kauniin ruskeiksi ja siirrä talouspaperin päälle odottamaan.

  6. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista sekoitellen puoli minuuttia. Lisää sipulit ja paista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää paprikat ja paista kovalla lämmöllä noin 1 minuutti.

  7. Laske lämpöä ja kaada kastike pannulle. Sekoita aineet keskenään ja kääntele kalapalat varovasti joukkoon. Kuumenna 1 minuutti.

  8. Ota pannu levyltä ja anna ruoan maustua kannen alla 10 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki Sri Lankassa ruokaan käytetään tonnikalaa. Sen tilalle käy kiinteälihainen, vaalea kala.

Kommentit (1)

Vierailija

On ihanaa etsiä ja löytää uusia reseptejä, mutta pata menee jumiin siitä, että kaikki pitää kirjoittaa niin söpösti.

Pakkohan tän on toimia, kun sitä niin laajasti käytetään. Mutta ihanko oikeasti kaikki on ihanaa, pehmoisen napakkaa, suloisen makeaa, banskuja, sänkkäreitä... Ja sit vielä keihästetään napostelukalaa haarukkaan.

Kunpa saisi takaisin reseptit, joissa ei keskitytä söpöyteen ja laatusanojen määrään.

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Sushi on ihanaa, mutta pipertämistä siinä riittää. Sushikulho tarjoaa sushin ihanuuden ilman askartelun vaivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sushikulho

Ainekset

3
dl
sushiriisiä
400
g
lohta
2
avokadoa
1
sitruunan mehu
rkl
soijakastiketta
rkl
seesaminsiemeniä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
kevätsipulia ja seesaminsiemeniä (sekä sushi-inkivääriä ja wasabia)

Työvaiheet

  1. Huuhdo riisi huolella lävikössä, kunnes vesi on kirkasta. Valuta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, nippa nappa kypsäksi. Siirrä levyltä, mutta jätä kannen alle tekeytymään.
  2. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja kuori ja viipaloi avokadot. Kaada päälle sitruunan mehu ja soijakastike. Marinoi 10 minuuttia jääkaapissa.

  3. Valuta marinadi lautaselta riisin joukkoon ja lisää suola. Kääntele tasaiseksi.

  4. Jaa riisi kulhoihin. Lisää päälle kalaa, avokadoa, kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja halutessasi sushi-inkivääriä ja wasabia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Päivi Ristell

Saaristopiirakka syntyi juhannuspäivänä, kun bellat halusivat käyttää aatolta ylijääneet perunat ja muut tähteet hyödyksi. Nerokkaaseen piirakkaan voi kaapia vielä sipsikulhon murutkin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellojen saaristopiirakka

Ainekset

600
g
pakastelehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125
g
Västerbotten-juustoa raasteena
5
kypsää perunaa
PIPARJUURIRANSKANKERMA
1
prk
ranskankermaa
½
tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
½
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa
LISÄKSI
3
vartta kesäsipulia
tilliä
100
g
muikun- tai siianmätiä
200
g
kylmäsavulohta mustapippuria
(ruohosipulinkukkia)
PÄÄLLE
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.

  2. Levitä päälle raastettu Västerbotten-juusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.

  3. Tee sillä välin täytteet. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli, nypi tillistä kauniita tupsuja. Valuta mädit. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.

  4. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjan päälle kekoja piparjuuriranskankermaa ja levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli ja ruohosipulinkukat. Lopuksi rouhi päälle kunnolla mustapippuria ja murustele pinnalle perunalastuja.

  5. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä ja Elina Simonen

Sicapelle-ravintolan versio suolaisesta japanilaisesta vanukkaasta saa makunystyrät hyrräämään onnesta. Annos koostuu grillatuista simpukoista, herkullisesta liemestä sekä hyydytetystä munakerroksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 50 + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Vaikea

Sicapellen simpukkachawanmushi

Ainekset

KOMBUVESI
1
l
vettä
2
(50 g)
isoa arkkia kombu-merilevää
CHAWANMUSHI
dl
kananmunia
dl
kombuvettä
1
tl
hienoa merisuolaa
KERMAINEN CURRY-SIMPUKKALIEMI
1
kg
sinisimpukoita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
Madras curry -mausteseosta
(1½
dl
simpukkalientä)
½
dl
kuohukerma
¼
tl
hienoa merisuolaa
LISÄKSI
n. 1
dl
sinisimpukan lihaa
2
tl
rypsiöljyä
¼
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee kombuvesi. Kuumenna vesi kattilassa 60 asteeseen, lisää kombu ja pidä lämpötila 60-asteisena tunnin ajan. Siivilöi ja jäähdytä.

  2. Sekoita chawamushin aineet sauvasekoittimella. Vältä vaahdottamista, jottei synny ilmakuplia. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi kannuun ja jaa neljään uunin kestävään tarjoilukulhoon.

  3. Laita kelmu tiukasti jokaisen kulhon päälle. Siirrä kulhot höyrykattilan höyryosaan. Peitä kannella ja kypsennä höyryssä 30 minuuttia, kunnes chawanmushi on täysin hyytynyt. Pidä lämpimänä tarjoamiseen asti.

  4. Harjaa simpukat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa ”parrat” pois saksilla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Poista ne, jotka eivät sulkeudu.

  5. Kiehauta viini kattilassa ja lisää simpukat. Laita kansi päälle ja keitä 5–8 minuuttia. Valuta simpukoiden liemi siivilän läpi kulhoon. Tarkista ettei kuoriin jää lientä. Ota simpukoiden liha talteen.

  6. Paista currya öljyssä, kunnes mauste alkaa tuoksua. Lisää 1½ desiä simpukkalientä ja kerma. Kiehauta ja lisää suola. Pidä lämpimänä.

  7. Kuumenna hiiligrilli erittäin kuumaksi. Pyörittele simpukat öljyssä ja grillaa metallisessa verkkosiivilässä nopeasti hiilien päällä. Voit myös tohottaa simpukat kaasupolttimella. Mausta suolalla.

  8. Laita lämpimät chawanmushit tarjolle. Lisää grillatut simpukat ja valuta lopuksi 2 ruokalusikallista curry-simpukkalientä jokaiseen annokseen.

Vinkki Kaikkia simpukoita ei tarvita annoksiin. Käytä loput muissa ruoissa.

Kommentit (0)