Nieriä saa graavauksessa makunsa fenkolinsiemenistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Helppo
Graavattu nieriä
Ainesosat
500
g
nieriäfileetä
1/2
tl
fenkolinsiemeniä
1/2
rkl
ruskeaa sokeria
2
rkl
karkeaa merisuolaa
Tarjoiluun
1
nippu
ruohosipulia
1/2
sitruuna lohkoina
Vaiheet
- Paahda fenkolinsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa noin 5 min niin, että niistä lähtee hieno tuoksu, mutta ne eivät vielä tummu. Jauha fenkolinsiemenet huhmareessa sokerin kanssa. Sekoita fenkoli-sokeriseos merisuolaan ja taputtele mausteseos kalafileen lihapuolelle. Laita kala lautaselle nahkapuoli alaspäin, peitä tuorekelmulla ja anna maustua jääkaapissa 2 vrk.
- Poista veitsellä mahdollinen ylimääräinen suola ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa ruohosipulin ja sitruunan kanssa.
Cono Sur Vision Single Vineyard Riesling 2011, 12,98 e, herättää ruokahalun raikkaan kukkaisella ja viheromenaisella tuoksullaan. Hapokas ja raikas maku myötäilee tuoksua ja korostaa nieriän ja fenkolin makua hillitysti. (JUOMASUOSITUS Sami Tallberg)