Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena ja piparjuuritahna antavat graavatulle lohelle upean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 minuuttia + 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenagraavattu lohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
tl
roseepippureita
2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
rkl
sokeria
2
dl
granaattiomenan siemeniä
4
rkl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Nypi lohesta ruodot. Puolita filee pitkittäin tai poikittain. Rouhi roseepippurit karkeasti. Ripottele pippuri, suola ja sokeri kalan lihapuolelle.
  2. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Murskaa osa siemenistä esimerkiksi perunasurvimella. Sekoita piparjuuri joukkoon. Levitä seos fileepaloille ja paina kalapalat yhteen lihaisat puolet vastakkain.
  3. Kääri kala tiiviisti kelmuun ja anna graavautua pienen painon alla jääkaapissa vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

Kommentit (1)

Namis

Nyt oli herkkua :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Haukipullien maustama kookoslaksa on upeaa viikonloppuruokaa. Pähkinäinen laksatahna ja kookosmaito tekevät liemestä ihanan täyteläisen.

Viinisuositus: Kun ruoassa on mausteisuutta, viinissä on hyvä olla sekä mausteisuutta että hedelmäisyyttä. Wolfberger Gewurztraminerin, 9,48 e (0,375 l), maku on makeahkon päärynäinen, mutta kiva hapokkuus raikastaa viinin makua. Viinin makuprofiili onkin täydellinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipullalaksa

Ainekset

600
g
haukea jauhettuna
1
valkosipulinkynsi
1
miedohko chilipalko
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
rypsiöljyä
1
kananmuna
2
rkl
korianteria hienonnettuna
2
tl
thaimaalaista kalakastiketta
½
tl
suolaa
Liemipohja
1
annos laksatahnaa (ohje alla)
2
salottisipulia
2
prk (8 dl)
kookosmaitoa
4
dl
kasvislientä
200
g
vihreitä kasviksia (esim. broccoli, pinaatti, herneenpalot)
250
g
riisinuudeleita
Lisäksi
1
ruukku korianteria ja/tai thaibasilikaa
1
rs
versoja tai ituja
4
sipulinvartta

Työvaiheet

  1. Jos jauhat hauen itse, laita haukifileet hetkeksi pakastimeen, jolloin ne on helpompi jauhaa. Tee liemeen tuleva laksatahna valmiiksi (ohje alla).

  2. Valmistele kalapullien taikina. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota valkosipulia, chiliä ja inkivääriä öljyssä keskilämmöllä pari minuuttia. Laita pannu sivuun. Vatkaa kananmunan rakenne rikki kevyesti. Hienonna korianterinlehdet.

  3. Leikkaa kylmät haukifileet kuutioiksi ja jauha ne nopeasti lihamyllyssä tai monitoimikoneessa. Voit myös jauhaa hauen tehokkaalla sauvasekoittimella.

  4. Sekoita jauhettu hauki, kuullotetut mausteet, kananmuna, korianterisilppu, kalakastike ja suola kulhossa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Nosta taikina viileään 15 minuutiksi. Tee sillä välin liemi valmiiksi.

  5. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa (3 l) keskilämmöllä 5 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää aiemmin tekemäsi laksatahna kattilaan sipulien joukkoon. Paista pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos.

  6. Pyörittele haukitaikina palloiksi kostutetuin käsin tai lusikkaa apuna käyttäen. Lisää haukipullat kuumaan liemeen ja keitä 5 minuuttia. Lisää nuudelit ja kasvikset. Jatka keittämistä nuudelipakkauksen ohjeen mukaan.

  7. Viimeistele tuoreilla yrteillä, iduilla ja kevätsipulilla.

Laksatahna

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
chilipalko
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
dl
cashewpähkinöitä
2
rkl
panang-currytahnaa
1
rkl
kalakastiketta
2
tl
red curry -tahnaa
2
tl
fariinisokeria
1
tl
kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet.

  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon. Surauta sekaisin.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei valkosipulilla pienintäkään merkitystä ainakaan kalapohjaisissa (jos oikeasti muissakaan) ruuissa. Ihan voi hauelle tehdä normaalin lihapullatyyppisen pohjan runsaalla mustapippurilla höystettynä. Tosin hauesta tulee aina vähän kovahkoa ja sitkeää kalapullina, laittoi mitä vain. Ja miksi lähes kaikkin liha- ja kalaruokiin tungetaan väkisin sipulia kun se ei ainakaan sitä kalan tai lihan aitoa makua paranna, hävittää loputkin vain. Ja tuolla olemattomalla suolamäärällä ei muutenkaan makua. Onneksi ohjeessa ei mainittu sitä pakollista tilliä.

Vierailija

Oliskohan jotain ajatusta millä cashewn voisi korvata tahnasta (pähkinäallergikkoa ajatellen)? :)

Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hirmu helppo katkarapukastike valmistuu valkosipulituorejuustosta ja kuutioiduista tomaateista sillä aikaa, kun pasta kiehuu kypsäksi. Lisää ravut joukkoon vasta lopuksi, niin ne eivät sitkisty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-tomaattipasta

Ainekset

2
ps (à 180 g)
sulatettuja, kuorittuja pakastekatkarapuja
500
g
pastaa
4
tomaattia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai oliiviöljyä
2
dl
pastan keitinvettä
½
kasvisliemikuutio
1
prk (200 g)
valkosipulituorejuustoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
lehtipersiljaa (ja chiliä)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Hienonna sillä aikaa tomaatit, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

  3. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita minuutin ajan.

  4. Lisää puolet tomaateista, pastan keitinvesi, kasvisliemikuutio, tuorejuusto ja mausteet. Keitä, kunnes juusto sulaa.

  5. Lisää lopuksi valutetut katkaravut, kuumenna nopeasti, mutta älä enää keitä. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja loput hienonnetut tomaatit ja chiliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Sitruunavoilla sivellyt kukkakaalit paahtuvat napakan meheviksi uunissa. Seurana maistuu klassinen voi-valkoviinikastike. Kimpale savukalaa tekee duosta mahtavan hyvän trion.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaali ja beurre blanc -kastike

Ainekset

4
pientä kukkakaalia
25
g
voita
½
luomusitruunan kuori
n. 2
tl
sormisuolaa
Beurre blanc -kastike
1
dl
purjon valkoista osaa hienonnettuna
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
kuohukermaa
160
g
kylmää voita
n. ¼–½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
savustettua lohta tai muuta savukalaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele kukkakaalit ja koverra puumaista kantaa pois noin sentin syvyydeltä. Laita kaalit uunivuokaan

  2. Sulata 25 g voita. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita se voisulaan. Sivele kaalien päälle noin puolet sitruunavoista. Kypsennä kaaleja uunissa ensin 20 minuuttia ja sivele niille sitten loppu sitruunavoi. Jatka kypsennystä 20–25 minuuttia tai kunnes kaalit ovat kypsiä mutta yhä napakan tuntuisia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

  3. Ripottele sormisuola kypsille kaaleille.

  4. Tee kastike. Hienonna purjo. Laita purjosilppu ja valkoviini pieneen kattilaan. Purista sitruunan mehu joukkoon. Keitä viinilientä keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes sitä on jäljellä noin 1⁄2 desilitraa. Lisää kerma ja keitä vielä noin 5–7 minuuttia.

  5. Kuutioi kylmä voi. Säädä lieden lämpö mahdollisimman alhaiseksi ja lisää voi liemeen kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kastiketta, kunnes se on samettisen pehmeää. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valmista uunilohi vaihteeksi paloiksi leikattuna ja mausta se umamisella misokastikkeella. Valmista tulee kymmenessä minuutissa, sillä lohi saa jäädä sisältä aavistuksen pinkiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi ja bataattimuusi

Ainekset

4
lohipalaa (à noin 125 g)
Misokastike
1
rkl
raastettua inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
rkl
hunajaa
Bataattimuusi
1
pkt (350 g)
bataattiperunamuusia pakasteesta (esim. Apetit)
2
tl
raastettua inkivääriä
Lisäksi
kurkkua, seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Kuori ja raasta inkivääri (myös bataattimuusia varten). Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

  3. Mittaa 1 rkl inkivääritahnaa, valkosipulimurska, misotahna, voi ja hunaja kulhoon ja laita mikroon noin 20 sekuntiksi.

  4. Leikkaa lohi 4 annospalaksi leivinpaperin päälle uunipellille ja lusikoi misoseos päälle. Paahda uunin yläosassa noin 10 minuuttia.

  5. Lämmitä sillä aikaa bataattimuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta inkiväärillä. Tarjoa halutessasi lisänä kurkkuviipaleita, joiden päälle on ripoteltu seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)