Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
11:30 | 30.8.2012

Grillattu kuha, papuja ja mangoldia

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo

Elegantti kuha saa makua voista, sitruunasta ja inkivääristä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Helppo

Grillattu kuha, papuja ja mangoldia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
vihreitä papuja
1
l
mangoldia tai paksoita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
3–4
rkl
voita
2
rkl
pinjansiemeniä
3
rkl
rusinoita
1/3
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1/2
sitruunan raastettu kuori
2–3
rkl
sitruunan mehua
Lisäksi
4
kuhafileetä
2–3
rkl
öljyä
sormisuolaa

Vaiheet

  1. Huuhtele pavut lävikössä. Katkaise tikkumainen varsi pois ja ryöppää pavut (ohje alla).
  2. Huuhtele mangoldinlehdet kylmällä vedellä ja paloittele isot lehdet puoliksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Sulata voi isossa pannussa. Lisää valkosipulinkynnet, inkivääri ja pinjansiemenet. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon pavut, mangoldinlehdet ja rusinat. Mausta suolalla. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes mangoldit ovat pehmenneet. Mausta lehtipersiljalla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Pidä lämpimässä ja valmista kuhat.
  4. Voitele kuhafileet öljyllä molemmin puolin. Aseta fileet parilapannulle tai grilliritilälle nahkapuoli ritilää vasten. Grillaa keskilämmöllä, kunnes kalan lihapuolen väri muuttuu läpikuultavasta vaaleaksi. Kalaa ei tarvitse kääntää grillissä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

 

 Papujen täyteläisyys yhdistettynä kuhan puhtaaseen makuun vaatii viiniltä raikkautta. Chablis Marouettes, 14,70 e, on raikas ja mineraalinen viini, joka tasoittaa annoksen hedelmäisyyttä ja inkiväärin aromaattisuutta. Raikasrakenteinen kuohuviini Vouvray Tête de Cuvée Brut 13,99 e, on puolestaan omiaan tukemaan annoksen sitrusaromeja. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)

Papujen ryöppääminen

Ainesosat

Vaiheet

  1. Puhdista pavut huuhtelemalla ne kylmällä vedellä.
  2. Katkaise varsinupukka. Tämä käy kätevimmin sormin katkaisemalla, jos papu on napakka ja tuore.
  3. Kiehauta runsaasti vettä kattilassa ja lisää keitinveteen ripaus suolaa.
  4. Ohuille taitepavuille riittää 5 minuutin keittäminen.
  5. Siivilöi pavut kiehuvasta vedestä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Glorian ruoka ja viini
Sami Repo
Suvi Rüster
Samuil Angelov
kuha
vihreät pavut
mangoldi
Viikonloppubistro
Kemut
päivän katiska
Viikonloppubistro
päivän katiska
Kemut

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Oliivi-kaprissiika

Sitruksinen siikacrudo

Lohi-perunapelti

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini