Juhlapöydän kaunein ja maukkain herkku on nyt tässä! Yrttisessä valkoviinissä lempeästi haudutettu lohi on takuuvarma menestys illallisella.
Haudutettu lohi ja lämmin kurkkusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita valkoviinikastike alulle. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa. Keitä kasaan, kunnes seosta on jäljellä noin ½ dl. Siivilöi liemi ja laita se takaisin kattilaan. Siirrä kattila liedeltä odottamaan, sillä kastike kannattaa viimeistellä lopuksi.
- Poista lohesta näkyvä rasva. Jaa lohi neljään tasakokoiseen palaan. Raasta sitruunankuori valmiiksi.
- Tee court-bouillon-liemi. Kuori ja lohko sipuli. Viipaloi purjo ja selleri. Laita kaikki liemiainekset kattilaan. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Lisää kalat liemeen ja hauduta hiljalleen porisevassa liemessä kannen alla 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna kalan hautua liemessä vielä muutama minuutti.
- Tee kalan hautuessa kurkkusalaatti. Kuori kurkut raidallisiksi, halkaise ne ja poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkut. Hienonna purjo ja kuullota sitä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää kurkut ja paista ne lämpimiksi. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele ruohosipulilla.
- Viimeistele kastike: lisää kerma kattilaan ja kiehauta. Vatkaa kylmä kuutioitu voi pienissä erissä kastikkeeseen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Nosta kalat reikäkauhalla tarjoiluvadille. Tarjoa sitruunankuoriraasteen, valkoviinikastikkeen ja lämpimän kurkkusalaatin kanssa.