Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
8:00 | 11.4.2022

Haudutettu lohi ja lämmin kurkkusalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Juhlapöydän kaunein ja maukkain herkku on nyt tässä! Yrttisessä valkoviinissä lempeästi haudutettu lohi on takuuvarma menestys illallisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Keskivaikea

Haudutettu lohi ja lämmin kurkkusalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

700
g
ruodotonta lohta
1/2
luomusitruunan kuori raastettuna
COURT-BOUILLON
1
salottisipuli
1
pienen purjon valkoinen osa
1
lehtisellerinvarsi
6
dl
vettä
2
dl
valkoviiniä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
merisuolaa
10
maustepippuria
2
laakerinlehteä
VALKOVIINIKASTIKE
1
salottisipuli
1 1/2
dl
valkoviiniä
3
rkl
sitruunamehua
1
dl
kuohukermaa
150
g
voita
1/4
tl
sormisuolaa
ripaus valkopippuria
LÄMMIN KURKKUSALAATTI
2
pientä kurkkua
1/2
pieni purjo
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
samppanjaviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Vaiheet

  1. Laita valkoviinikastike alulle. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa. Keitä kasaan, kunnes seosta on jäljellä noin ½ dl. Siivilöi liemi ja laita se takaisin kattilaan. Siirrä kattila liedeltä odottamaan, sillä kastike kannattaa viimeistellä lopuksi.
  2. Poista lohesta näkyvä rasva. Jaa lohi neljään tasakokoiseen palaan. Raasta sitruunankuori valmiiksi.
  3. Tee court-bouillon-liemi. Kuori ja lohko sipuli. Viipaloi purjo ja selleri. Laita kaikki liemiainekset kattilaan. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Lisää kalat liemeen ja hauduta hiljalleen porisevassa liemessä kannen alla 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna kalan hautua liemessä vielä muutama minuutti.
  4. Tee kalan hautuessa kurkkusalaatti. Kuori kurkut raidallisiksi, halkaise ne ja poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkut. Hienonna purjo ja kuullota sitä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää kurkut ja paista ne lämpimiksi. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele ruohosipulilla.
  5. Viimeistele kastike: lisää kerma kattilaan ja kiehauta. Vatkaa kylmä kuutioitu voi pienissä erissä kastikkeeseen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Nosta kalat reikäkauhalla tarjoiluvadille. Tarjoa sitruunankuoriraasteen, valkoviinikastikkeen ja lämpimän kurkkusalaatin kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
kurkkusalaatti
hauduettu lohi
valkoviinikastike
joulu
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini