Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Karri Knaapila KUVA Tuomas Kolehmainen

Krog Roban haukiwallenberg on juuri sopivan pehmeä ja kermainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukiwallenberg

Ainekset

500
g
haukifileetä
2
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
kuohukermaa
1
ruukku
tilliä
1
rkl
sitruunan mehua
1
kananmuna
1/2
dl
korppujauhoja
50
g
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee pieniksi kuutioiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita haukikuutiot ja kerma pakastimeen 30 minuutiksi. (Viilennä mieluusti myös monitoimikoneen kulho jääkaapissa.)
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Hienonna tilli. Purista sitruunan mehu.
  3. Laita haukikuutiot, sitruunanmehu ja kananmuna monitoimikoneen kulhoon. Koneen käydessä lisää kerma ohuena nauhana, sitä mukaa kun se sekoittuu taikinaan. Älä lisää liikaa kermaa kerralla, jotta taikina ei juoksetu. Sekoita lopuksi tilli taikinaan. Taikina jää löysäksi.
  4. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.
  5. Kuumenna pannu ja lisää puolet voista. Laita pannuun kaksi pihviä kerrallaan ja paista noin 15 sekuntia molemmin puolin niin, että pihvit saavat kauniin värin. Lisää voita ja paista loput pihvit samalla tavalla. Laita pihvit lopuksi uuniin kypsymään noin 10–15 minuutiksi.

Krogissa haukiwallenberg tarjotaan pikkelöityjen sinapinsiementen kanssa, ks. ohje alhaalla.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Ainekset

1
dl
sinapinsiemeniä
2
dl
valkoviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1/2
tl
kurkumaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan sinapinsiemenet, etikka, hunaja, kurkuma, suola ja valkopippuri. Anna seistä huoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Lisää vettä kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Siirrä seos puhtaaseen tölkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin. Tarjoa lisukkeena sinapin tapaan.

VINNKI Siemenet turpoavat ja imevät lientä muutaman päivän ajan. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää siihen viinietikkaa ruokalusikallinen kerrallaan.

(2 1/2 dl, 1 t 15 min + jäähtyminen)

Kommentit (4)

Leenukka47
Seuraa 
Liittynyt17.12.2014

Ainemäärät puuttuvat!

Bitte-Camilla
Seuraa 
Liittynyt14.12.2015

Ainemäärät puuttuvat kokonaan reseptistä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos, kun huomasit ja kerroit meille! Tässä on tosiaan tapahtunut jonkinlainen kömmähdys ja ainemäärät ovat tipahtaneet pois. Nyt ne on lisätty sinne. Mukavaa syksyä! Terveisin, Soppa365 toimitus

timosi
Seuraa 
Liittynyt16.2.2017

Tätä on kyllä pakko kokeilla. Itse kalastettu hauki ja tämä resepti, niin lopputuloksen on pakko olla erinomainen:)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesä lautasella! Tyylikkäät grillatut kampasimpukka-rapuvartaat sopivat ihanasti yhteen herkänmakuisen kukkakaalipyreen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kampasimpukka-rapuvartaat ja kukkakaalipyree

Ainekset

12
kampasimpukkaa
12
raakaa jättikatkaravunpyrstöä (ASC)
1
tl
sormi- tai savusuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
Kukkakaalipyree
1
pieni kukkakaali (n. 700 g)
25
g
voita
1
tl
savusuolaa
n. 2
dl
kerma-maitoseosta tai kasvislientä
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
viipaletta
pekonia
(2
rkl
yrttiöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kukkakaalipyree. Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista niitä voissa pannussa muutama minuutti. Lisää suola ja sen verran kerma-maitoseosta tai kasvislientä, että kasvikset peittyvät. Kiehauta ja anna porista kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää.

  2. Paista toisessa pannussa pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja murenna.

  3. Valuta kukkakaali (säästä halutessasi neste esimerkiksi keittoruokaan). Soseuta kukkakaali ja lisää tarvittaessa keitinlientä. Pyree saa olla löysää. Mausta pippurilla.

  4. Taputtele simpukat ja ravut talouspaperilla kuiviksi. Tikuta vartaisiin ja grillaa tai paista öljyssä pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Pese sitruuna ja raasta 2 tl kuoren keltaista osaa. Mausta vartaat suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.

  5. Annostele kukkakaalipyree ja vartaat lautasille. Viimeistele pekonilla ja halutessasi yrttiöljyllä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Hetkessä syntyvän lohiherkun salaisuus on ruskistettuun voihin käännelty mausteseos. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lohi-kikhernepelti

Ainekset

4
lohipalaa (450 g)
½
tl
suolaa
2
tlk
kypsiä kikherneitä
Marokkolainen maustevoi
50
g
voita
4
tl
ras el hanout- maustesekoitusta
Lisäksi
rucolaa tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Laita lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla. Valuta, huuhdo ja kuivaa kikherneet viereen. Kypsennä 10 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa marokkolainen maustevoi. Pilko voi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. Paahda voita, kunnes se lakkaa vaahtoamasta ja tuoksuu pähkinäiseltä. Varo polttamasta voita! Siirrä levyltä ja sekoita joukkoon mausteseos.

  4. Kaada kuuma maustevoi suoraan lohen ja kikherneiden päälle. Tarjoa heti rucolan tai vesikrassin (ja runsaan salaatin) kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sitrusmehulla, seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla valeltu nieriä on tyylikäs ja raikas alkuruoka. Voit käyttää mandariinin tilalla myös appelsiinia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana tai pikku ruokana
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mandariininieriä-sashimi

Ainekset

400
g
nieriäfileetä
2
tl
sormisuolaa
1
(luomu)mandariini
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
rkl
mustia seesaminsiemeniä
(sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa nieriä graavikalan tapaan ohuik­si viipaleiksi. Laita viipaleet tarjoilulautaselle ja ripottele niille suolaa.
  2. Pese ja halkaise mandariini. Purista toi­sesta puolikkaasta mehu ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot vadille kalojen lomaan.
  3. Sekoita seesamiöljy, mandariinimehu ja riisiviinietikka. Kaada kastike annoksen päälle. Ripottele seesaminsiemenet koris­teeksi. Mausta sormisuolalla.

Kommentit (1)

Särki (roskakala) syötäväksi.

Itse laitan peratut särjet noin 3-4 desin korkeahkoon lasipurkkiin vuorotellen pyrstö ylöspäin pystö alaspäin (mahtuu enemmän) , koskenkorvapullon korkillinen karkeaa merisuolaa, purkkiin rapsi-tai rypsi öljyä niin että kalat peittyy, savuaromi maun mukaan(3 - 4) ruokalusikallista. Kansi kiinni ja kylmään uuniin, lämpö 125 °, noin 5- 6 tuntia ja säilyke on valmis. Tuo kansien kiristäminen tulisina on turvallisuus riski, itse kiristän heti ne tiukkaan, silloin huomaa kannen tiukkuuden. Puhun 30 vuoden kokemuksella, ei yhtään räjähtänyttä purkkia, olen myös kokeillut ahvenista, pää, evät ja suolet pois, ei suomusteta, vaan huuhdellaan hyvin, pysyy "koossa" valmistuksen ajan. Suomut on pehmeitä ja kalsiumin luonnollinen lisä.