Temaki-tuuteissa levälevy pyöräytetään kartioksi riisin ja täytteiden ympärille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min
Helppo
Hedelmäiset temakit
Ainesosat
Sushiriisi
4
dl
puuroriisiä
4 1/2
dl
vettä
1
dl
riisiviinietikkaa
4
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
8 nori-merilevälevyä
Täytteet
200
g
ruodotonta ja nahatonta kuha- tai siikafileetä
1/2
kypsä mango (tai päärynä)
1
avokado
1
dl
lohen mätiä
tarjoiluun wasabia ja soijaa
Vaiheet
- Halkaise noriarkit kahtia. Leikkaa kalafilee poikittain nauhoiksi. Jos filee on leveä, pätkäise nauhat vielä puoliksi, jotta saat 4–5 senttiä pitkiä suikaleita.
- Kuori mango ja avokado ja leikkaa ne kalasuikaleiden kokoisiksi.
- Nosta merilevälevyt, riisi, mäti sekä kala- ja kasvissuikaleet pöytään. Anna ruokailijoiden latoa täytteitä merilevälle ja kääriä tötteröksi.
- Laita pöytään mausteeksi wasabia ja soijakastiketta.
Vinkki! Ennen kuin kaadat soijaa tuuttiin, muista taittaa tötterön terävä pää ylöspäin, jotta kastike ei valu täytteiden läpi syliisi.