Rapeiksi paistetut katkaravut upotetaan hunaja-appelsiinikylpyyn. Ihana rapuhöystö on hetkessä valmis.
Joskus tavallisenakin arkipäivänä tekee mieli jotakin erityistä herkkua. Kokeile seuraavaksi leivitettyjä ja rapeaksi paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä.
Kun katkaravut hankkii valmiiksi kuorittuina ja keitettyinä, ruoanlaittajalle jää vain viimeistely. Oheisessa ohjeessa jättikatkaravunpyrstöt dipataan seesaminisiemenillä maustetussa jauhoseoksessa ja pyöräytetään rapeiksi pannulla.
Sitten on kastikkeen vuoro, joka valmistuu appelsiinimehusta, hunajasta, öljystä ja soijakastikkeesta kiehauttamalla. Ravut lisätään joukkoon vasta aivan viime hetkellä, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Hunaja-appelsiinikatkaravut
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata katkaravut.
-
Sekoita keskenään appelsiinimehu, hunaja, soijakastike, etikka ja öljy.
-
Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja seesaminsiemenet.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla. Pyöritä ravunpyrstöt jauho-siemenseoksessa ja lisää kuumalle pannulle. Paista minuutin ajan.
-
Nosta ravut lautaselle ja lisää pannulle mehu-hunajaseos. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike sakenee.
-
Laita ravunpyrstöt takaisin pannulle ja pyöräytä tasaiseksi. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.