Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 270 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuore inkivääri tekee tavallisesta uunilohesta himoruokaa. Inkivääri maistuu sekä aasialaistyylisessä marinadissa että lohen kastikkeessa. Kypsennä lohi niin, että se jää meheväksi sisältä.

Tarjoa kala kasvisten kanssa, joiden joukkoon olet friteerannut inkivääriä. Leikkaa inkivääri ohuiksi
suikaleiksi, friteeraa öljyssä ja mausta suolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + lohen marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Inkiväärilohi

Ainekset

500
g
lohifileetä
Marinadi
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
(ruoko)sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
Inkiväärikastike
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
srirachaa
1
tl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valmista marinadi. Hienonna kevätsipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita lohi suljettavaan pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna marinoitua kylmässä noin tunnin ajan, kerran kalan kääntäen.
  2. Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta kala marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi marinadia päälle. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa heti inkiväärikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Kommentit (1)

AJ from USA

Erinomainen ohje,,, olen tehnyt melkein samalla ohjeella lohta jo pitkan ajan. Ole varovainen uunin lampotilan kanssa,,, 225 C on hieman liian korkea lohelle.

Ohje toimii viela paremmin grillattuna. Samoin aivan tavallisesti paistinpannussa. Paista 5-7 minuuttia puoleltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.

Meidän Perhe on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Prisca Leclerc Kuvat Anna Huovinen

Uusi tapa tarjoilla uunilohi! Sillä aikaa kun lohi on uunissa, tee sen seuraksi gnocchit viiden minuutin pikakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohignocchit

Ainekset

400
g
kirjolohifilee
½
tl
suolaa
80
g
cashewpähkinöitä
100
g
parmesaania
1
valkosipulin kynsi
3
dl
kermaa
1
kananmuna
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota lohi ajoissa huoneenlämpöön ja mausta puolella teelusikallisella suolaa. Nosta uuniin vuoassa ja paista 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi on valmis, kun se lohkeaa helposti haarukalla kokeiltaessa. 
  2. Kaada pähkinät kuumalle kuivalle pannulle ja paahda, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada pähkinät kulhoon odottamaan, murskaa niitä hieman esimerkiksi perunasurvimella.
  3. Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kerma ja kananmuna, vatkaa haarukalla munan rakenne rikki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella ja kaada takaisin kattilaan. Säädä liesi miedoimmalle lämmölle, kaada juustoraaste, valkosipuli ja kermaseos kattilaan ja sekoita, kunnes kastike hieman suurustuu. Kaada gnocchit kastikkeineen tarjoiluastiaan, aseta päälle kirjolohen lohkoja ja ripottele paahdettua cashewpähkinää.

Vinkki! Kirjolohen sijaan voit laittaa paistettua pekonia, broilerin fileitä, katkarapuja, paistettua tempehiä tai herkkusieniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Juurisellerin hienostunut maku on oiva pari siialle. Viherpippuri-voikastike antaa annokseen klassista lumoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu siika ja sellerisose

Ainekset

600
g
nahallista siikafileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
Sellerisose
800
g
juuriselleriä
2
dl
vettä
¾
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
Viherpippurikastike
75
g
voita
1
rkl
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Pyyhi siikafileet kuiviksi ja leikkaa neljäksi palaksi. Mausta suolalla.
  2. Leikkaa selleri kuorettomaksi veitsellä ja raasta se suoraan kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi kannella peitettynä, noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna voi ja viherpippuri pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Anna poreilla noin 5 minuuttia.
  4. Paista siikapaloja kuumassa pannussa voissa nahkapuoli alaspäin 3 minuuttia tai kunnes nahka rapeutuu. Käännä ja paista vielä ½ minuuttia. Mausta mustapippurilla.
  5. Soseuta sellerit kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola ja kuumenna.
  6. Tarjoa siika soseen ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos , tämä oli todella hyvää ja helppo tehdä!

Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.

Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 12h + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Libanonilainen grillihauki

Ainekset

1
kg
haukifilettä
1
tl
mustapippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
0,5
tl
chiliä
1
tl
oreganoa
1
tl
sipulijauhetta
0,5
tl
timjamia
0,5
tl
juustokuminaa
0,5
tl
savustettua paprikaa
1
tl
suolaa
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2,5
dl
oliiviöljyä
2,5
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.

Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.

Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).

Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.

Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.

Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.

Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.

Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM

Kommentit (2)

Heti kokeilemaan hittihaukea

Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?

govpl
Seuraa 
Liittynyt8.1.2020

Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.

Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.