Tuore inkivääri tekee tavallisesta uunilohesta himoruokaa. Inkivääri maistuu sekä aasialaistyylisessä marinadissa että lohen kastikkeessa. Kypsennä lohi niin, että se jää meheväksi sisältä.
Tarjoa kala kasvisten kanssa, joiden joukkoon olet friteerannut inkivääriä. Leikkaa inkivääri ohuiksi
suikaleiksi, friteeraa öljyssä ja mausta suolalla.
Inkiväärilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista marinadi. Hienonna kevätsipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita lohi suljettavaan pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna marinoitua kylmässä noin tunnin ajan, kerran kalan kääntäen.
- Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta kala marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi marinadia päälle. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa heti inkiväärikastikkeen ja kasvisten kanssa.
Erinomainen ohje,,, olen tehnyt melkein samalla ohjeella lohta jo pitkan ajan. Ole varovainen uunin lampotilan kanssa,,, 225 C on hieman liian korkea lohelle.
Ohje toimii viela paremmin grillattuna. Samoin aivan tavallisesti paistinpannussa. Paista 5-7 minuuttia puoleltaan.
Tää oli erittäin herkullista! Tein lisukkeeksi wokkikasviksia ja hiukan riisiä. Kastikkeeseen laitoin hunajan sijaan makeaa indonesialaista soijakastiketta. Eikä mulla ollut seesamiöljyä tai riisiviinietikkaa, jotka korvasin oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla.
Älkää käyttäkö seesaminsiemeniä. Juuri julkaistiin uutinen siitä, kuinka paljon epäpuhtauksia, mm. syöpää aiheuttavia aineita, niistä on löytynyt. Juuri tähän hätään ei ole linkkiä, mutta varmasti Googlesta löytyy tietoa. Niissä on käytetty aineita, jotka on kielletty EU:ssa niiden vaarallisuuden vuoksi.
Ihmettelen aiempia kommentteja. Maku kokonaisuudessaan aivan liian makeaa, eli ei ollut hyvää. Kaikki muut maut jää ton hunajan alle tai sit vaan ne puuttuu. Ei maistu tulisuus, ei suola, ei inkivääri. Pelkkä hunajan ja öljyn ylivalta. Hyvän kuulonen ohje, mutta lopputulos ei ole ainakaan tolla hunajamäärällä maultaan vaivan arvoinen. Pitää koettaa vielä jälkikäteen jatkaa tohon marinadiin vaikka vietnamilaisittain limeä ja kalakastiketta, chiliä, jos sais makeutta pois ja omaan makuun sopivaksi...