Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 450 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuore inkivääri tekee tavallisesta uunilohesta himoruokaa. Inkivääri maistuu sekä aasialaistyylisessä marinadissa että lohen kastikkeessa. Kypsennä lohi niin, että se jää meheväksi sisältä.

Tarjoa kala kasvisten kanssa, joiden joukkoon olet friteerannut inkivääriä. Leikkaa inkivääri ohuiksi
suikaleiksi, friteeraa öljyssä ja mausta suolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + lohen marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Inkiväärilohi

Ainekset

500
g
lohifileetä
Marinadi
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
(ruoko)sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
Inkiväärikastike
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
srirachaa
1
tl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valmista marinadi. Hienonna kevätsipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita lohi suljettavaan pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna marinoitua kylmässä noin tunnin ajan, kerran kalan kääntäen.
  2. Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta kala marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi marinadia päälle. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa heti inkiväärikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Kommentit (4)

AJ from USA

Erinomainen ohje,,, olen tehnyt melkein samalla ohjeella lohta jo pitkan ajan. Ole varovainen uunin lampotilan kanssa,,, 225 C on hieman liian korkea lohelle.

Ohje toimii viela paremmin grillattuna. Samoin aivan tavallisesti paistinpannussa. Paista 5-7 minuuttia puoleltaan.

Maijulia
Seuraa 
Liittynyt2.7.2019

Tää oli erittäin herkullista! Tein lisukkeeksi wokkikasviksia ja hiukan riisiä. Kastikkeeseen laitoin hunajan sijaan makeaa indonesialaista soijakastiketta. Eikä mulla ollut seesamiöljyä tai riisiviinietikkaa, jotka korvasin oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla.

Kaija

Älkää käyttäkö seesaminsiemeniä. Juuri julkaistiin uutinen siitä, kuinka paljon epäpuhtauksia, mm. syöpää aiheuttavia aineita, niistä on löytynyt. Juuri tähän hätään ei ole linkkiä, mutta varmasti Googlesta löytyy tietoa. Niissä on käytetty aineita, jotka on kielletty EU:ssa niiden vaarallisuuden vuoksi.

Singha

Ihmettelen aiempia kommentteja. Maku kokonaisuudessaan aivan liian makeaa, eli ei ollut hyvää. Kaikki muut maut jää ton hunajan alle tai sit vaan ne puuttuu. Ei maistu tulisuus, ei suola, ei inkivääri. Pelkkä hunajan ja öljyn ylivalta. Hyvän kuulonen ohje, mutta lopputulos ei ole ainakaan tolla hunajamäärällä maultaan vaivan arvoinen. Pitää koettaa vielä jälkikäteen jatkaa tohon marinadiin vaikka vietnamilaisittain limeä ja kalakastiketta, chiliä, jos sais makeutta pois ja omaan makuun sopivaksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonaisen kalan sisään laitetut mausteet luovuttavat kalalle makua sen kypsyessä. Kokeile sitruunan ja valkosipulin lisäksi myös vaikka appelsiinia ja basilikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonaisena grillattu siika

Ainekset

1
suomustettu, avattu siika (800 g –1 kg)
2
tl
sormisuolaa
¾
tl
valkopippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
miedohko chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
6
oksaa yrttejä, esim. oreganoa ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi kala talouspaperilla. Tee molempiin kylkiin muutama viilto. Hiero kalan päälle ja sisään suolaa. Rouhi sisään pippuria.

  2. Kuori ja litistä valkosipulit. Viipaloi sitruuna ja chili.

  3. Valuta kalan päälle ja sisään oliiviöljyä. Laita sisään valkosipulit, sitruunaviipaleet, chili ja yrtit. Kääri kala leivinpaperiin.

  4. Grillaa kalaa molemmilta puolilta noin 5 minuuttia. Leivinpaperi kestää grillin kuumuuden, mutta varo, etteivät liekit osu paperiin. Anna kalan vetäytyä noin 5 minuuttia paistamisen jälkeen. Tarjoa tomaatti-oliivisalsan (ks. ohje) ja vihreän salaatin kanssa.

Tomaatti-oliivisalsa

Ainekset

1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoista balsamicoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
hoikka ruukku lehtipersiljaa
2
tomaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
n. 1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita sipulit kulhoon ja lisää etikka, suola ja pippuri. Anna sipulien maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  2. Hienonna lehtipersilja. Kuutioi tomaatit. Viipaloi oliivit. Lisää ne ja öljy sipuliseokseen. Tarjoa grillatun kalan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puolivalmisteita ja säilykkeitä hyödyntämällä syntyy aasialaisia makuja sisältävä kalasoppa alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kalakeitto

Ainekset

1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
iso tlk (noin 275 g/180 g)
tai 2 pientä tölkkiä kalasäilykettä tomaattikastikkeessa, esim. Järki Särki
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja Aasia-vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset)
2
rkl
limetin mehua
LISÄKSI
thaibasilikaa ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, kalakastike ja soijakastike ja keitä 5 minuuttia.

  4. Laita kala (liemineen) ja kasvikset keittoon ja keitä 2 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu.

  5. Hienonna halutessasi yrttejä pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström ja Mika Ranta

Kylmäsavulohella ja perunaviipaleilla täytetyn pizzan pohjaan sopii ruisjauho. Piparjuurituorejuusto sopii erinomaisesti pohjan päälle tavallisen ranskankerman sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-perunapizzat

Ainekset

POHJA
1
dl
ruisjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
¾
tl
suolaa
2
dl
vettä
3–4
dl
pizzajauhoja
3
rkl
oliiviöljyä
TÄYTTEET
300
g
keitettyjä varhaisperunoita
1
kesäsipuli varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
200
g
piparjuurituorejuustoa
200
g
kylmäsavulohta
½
dl
kapriksia
½
ruukku vesikrassia

Työvaiheet

  1. Yhdistä ruisjauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, 42-asteiseksi, ja sekoita jauhoseokseen. Vaivaa pizzajauhot parissa erässä taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

  2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi (kiertoilmalla 200-asteiseksi). Laita kaksi tyhjää uunipeltiä uuniin kuumenemaan.

  3. Viipaloi perunat ja sipuli varsineen. Sekoita öljy ja suola kulhossa, lisää perunat ja pyöräytä ne öljyisiksi.

  4. Puolita taikina ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat leivinpapereille.

  5. Notkista juustoja tarvittaessa maitotilkalla ja levitä pizzapohjien päälle. Lisää perunat, lohi ja sipuli pizzoille. Ripottele kaprikset päälle.

  6. Ota kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperi pizzoineen pellille. Paista 12–13 minuuttia. Kiertoilmalla voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa.

  7. Viimeistele pizzat vesikrassilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström ja Mika Ranta

Savun maku tarttuu parhaiten raakoina savustettuihin perunoihin. Polenta korvaa ruisjauhot ja antaa muikuille piristävää väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Savustetut perunat, polentamuikut ja piimä-tillikastike

Ainekset

1
kg
varhaisperunoita
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
POLENTAMUIKUT
600
g
perattuja muikkuja
1
dl
polentaa
2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
PIIMÄ-TILLIKASTIKE
2
dl
piimää
½–1
ruukku tilliä
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
savustuspussi
1–2
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 275-asteiseksi. Pese ja kuivaa perunat. Sekoita öljy ja suola kulhossa ja pyöräytä perunat öljyssä. Laita ne savustuspussiin, sulje pussi tiiviisti pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä kuumalle pellille. Savusta perunoita 15 minuuttia, laske sitten uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka savustamista 20–30 minuuttia perunoiden koon mukaan. Ota pussi uunista, mutta anna perunoiden vetäytyä suljetussa pussissa 10 minuuttia. Jos haluat savustettuihin perunoihin lisää väriä, paahda niitä vielä 200-asteisessa uunissa ilman savustuspussia noin 10 minuuttia.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sivele paperi öljyllä. Pyyhi muikut kuiviksi. Sekoita polenta ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut polentassa ja laita pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes muikut ovat kypsiä ja pinta kauniin värinen.

  3. Valmista kastike muikkujen paistuessa. Kaada piimä kulhoon. Hienonna noin 1 dl tilliä ja lisää se piimään. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi sitruunamehu joukkoon.

  4. Tarjoa savustetut perunat polentamuikkujen ja piimäkastikkeen kanssa.

Vinkki Voit savustaa perunat kuumuutta kestävässä astiassa savustimessa, 30–40 minuuttia.

Kommentit (0)