Tuore inkivääri tekee tavallisesta uunilohesta himoruokaa. Inkivääri maistuu sekä aasialaistyylisessä marinadissa että lohen kastikkeessa. Kypsennä lohi niin, että se jää meheväksi sisältä.
Tarjoa kala kasvisten kanssa, joiden joukkoon olet friteerannut inkivääriä. Leikkaa inkivääri ohuiksi
suikaleiksi, friteeraa öljyssä ja mausta suolalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min + lohen marinoituminen
Helppo
Inkiväärilohi
Ainesosat
500
g
lohifileetä
Marinadi
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
(ruoko)sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
Inkiväärikastike
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
srirachaa
1
tl
seesaminsiemeniä
Vaiheet
- Valmista marinadi. Hienonna kevätsipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita lohi suljettavaan pussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna marinoitua kylmässä noin tunnin ajan, kerran kalan kääntäen.
- Tee inkiväärikastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta kala marinadista leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi marinadia päälle. Kypsennä 15 minuuttia. Tarjoa heti inkiväärikastikkeen ja kasvisten kanssa.