Pidätkö japanilaisesta? Graavattu siika raakakypsennetään nopeasti riisiviinietikalla ja tarjotaan säilötyn inkiväärin ja tuoreen korianterin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 min + 4 tuntia
Keskivaikea
Inkiväärisiika
Ainesosat
400
g
ruodotonta siikafilettä
1/2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
valkopippuria myllystä
3/4-1
dl
marinoitua inkivääriä eli garia
1/2-1
ruukku
korianteria
Vaiheet
- Poista ruodot siikafileistä. Lisää suola ja sokeri tasaisesti kalojen pintaan. Anna suolautua jääkaapissa 4 tuntia.
- Pyyhi suola kalan pinnasta ja poista nahat. Leikkaa kala viipaleiksi ja levitä tarjoilulautaselle.
- Pirskottele riisiviinietikka kalapalojen pinnalle. Anna hapon kypsentää kalaa 15 minuuttia huoneenlämmössä. Jos teet kalan jo pitkään ennen tarjoamista, anna kalan kypsyä jääkaapissa.
- Mausta kala öljyllä, pippurilla, valutetuilla inkiväärilastuilla ja korianterilla juuri ennen tarjoamista.
Tarjoa korianterilla ja marinoidulla inkiväärillä maustetun siian kanssa japanilaista, rutikuivaa olutta, Asahi Super Dryta, 2,65 e/0,33 l. Sen kuulas raikkaus nostaa sekä tuoreen kalan, korianterin että inkiväärin makuja hienosti. Myös viinissä saa olla raikkautta. Kokeile esimerkiksi raikkaan hapokasta ja mineraalista sancerrea, kuten Domaine Franck Millet Sancerrea, 14,89 e.