Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
12:23 | 1.4.2014

Inkiväärisiika

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVAT Sami Repo

Pidätkö japanilaisesta? Graavattu siika raakakypsennetään nopeasti riisiviinietikalla ja tarjotaan säilötyn inkiväärin ja tuoreen korianterin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 min + 4 tuntia
Keskivaikea

Inkiväärisiika

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
ruodotonta siikafilettä
1/2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
valkopippuria myllystä
3/4-1
dl
marinoitua inkivääriä eli garia
1/2-1
ruukku
korianteria

Vaiheet

  1. Poista ruodot siikafileistä. Lisää suola ja sokeri tasaisesti kalojen pintaan. Anna suolautua jääkaapissa 4 tuntia.
  2. Pyyhi suola kalan pinnasta ja poista nahat. Leikkaa kala viipaleiksi ja levitä tarjoilulautaselle.
  3. Pirskottele riisiviinietikka kalapalojen pinnalle. Anna hapon kypsentää kalaa 15 minuuttia huoneenlämmössä. Jos teet kalan jo pitkään ennen tarjoamista, anna kalan kypsyä jääkaapissa.
  4. Mausta kala öljyllä, pippurilla, valutetuilla inkiväärilastuilla ja korianterilla juuri ennen tarjoamista.

 

Tarjoa korianterilla ja marinoidulla inkiväärillä maustetun siian kanssa japanilaista, rutikuivaa olutta, Asahi Super Dryta, 2,65 e/0,33 l. Sen kuulas raikkaus nostaa sekä tuoreen kalan, korianterin että inkiväärin makuja hienosti. Myös viinissä saa olla raikkautta. Kokeile esimerkiksi raikkaan hapokasta ja mineraalista sancerrea, kuten Domaine Franck Millet Sancerrea, 14,89 e.

Tilaa Glorian ruoka & viini
japanilainen
siika
inkivääri
Mia: Blanco
Päivän katiska
Joulu
Pääsiäinen

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini