Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihisen mukaan ravuille riittää parin minuutin ryöppäys. Keitinliemessä ravut sen sijaan maustuvat pitkään, jopa parin yön ajan.
Jokiravut ravintola Savoyn tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Suihkuta rapuja tai laita ne likoamaan kädenlämpöiseen veteen noin 30-40 minuuttia ennen keittämistä.
- Keitä rapuliemi. Lisää ravut kiehuvaan liemeen ja ryöppää 2-3 minuuttia, kunnes ravut nousevat pyrstö edellä pintaan.
- Nosta ravut reikäkauhalla astiaan, jossa on tuore tillipuntti. Siivilöi liemi rapujen päälle ja laita jäähtymään jääkaappiin, tai esijäähdytä altaassa, jossa on jäävettä.
- Anna maustua 2 yötä liemessään. Liemi riittää enintään 30 ravulle.