Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Helppo
Kalakeitto
Ainesosat
500
g
kalafileetä, esim. kuhaa, siikaa, ahventa, kirjolohta
4–5
perunaa
2
porkkanaa
pala
fenkolia
½
purjoa
1
l
vettä
2
kalaliemikuutiota tai 3 rkl kalafondia
2
rkl
tomaattipyreetä
½
appelsiinin mehu
6
kokonaista valkopippuria
1
maustekurkku
tilliä
Vaiheet
- Poista kalafileistä nahka ja ruodot. Kuutioi kala.
- Kuori ja lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Huuhtele halkaistu purjo ja fenkolipala. Viipaloi purjo ja kuutioi fenkoli pieniksi paloiksi.
- Kuumenna kalaliemi ja hauduta kasviksia ja mausteita liemessä 20 minuuttia. Lisää lopuksi kalapalat ja kuumenna keittoa 5 minuuttia.
- Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä ennen tarjoilua kuutioitu maustekurkku ja reilusti silputtua tilliä.