Pirteän värikäs ja herkullinen kuhaceviche saa mielen aurinkoiseksi sateisenakin päivänä.
Kuha on rannikon ja sisävesiemme ammattikalastuksen tärkeimpiä kalalajeja ja loistava ruokakala. Suosi Suomen rannikolta ja sisävesistä pyydettyä sekä kiertovesijärjestelmässä kasvatettua kuhaa, jolla on MSC-sertifikaatti. Baltian maista ja Pohjois-Euroopasta pyydettyä kuhaa sen sijaan tulisi välttää muun muassa ylikalastuksen vuoksi. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas
Kalastajan kuhaceviche
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa kuhafileet ohuiksi viipaleiksi ja valuta fileiden päälle limettien mehu. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.
Pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi. Yhdistä vasta juuri ennen tarjoilua happokypsentynyt kuha ja vihannekset. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri. Viimeistele korianterilla.