Ravintola X on lisännyt 76 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Kalle Palander

Pintapaahdetut tonnikalapihvit käyvät vain kääntymässä pannulla. Muista varata aikaa pihvien viilentämiseen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kalle Palanderin pintapaahdettu tonnikalapihvi

Ainekset

400
g
tuoretta, kestävän kalastuksen tonnikalaa
seesaminsiemeniä
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Mausta tonnikalafileet suolalla ja pippurilla ja pyörittele kauttaaltaan seesaminsiemenissä.
  2. Paahda pihvit kuivalla ja kuumalla pannulla noin 30 sekuntia per pinta. Kääri tiukkaan kelmuun ja jäähdytä jääkaapissa viileäksi.
  3. Leikkaa pihvit 5 millin paksuisiksi siivuiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juuri sopivasti kypsynyt lohkeava lohi, pehmeät ja täyteläiset sienet sekä tomaatit kypsennetään öljyyn upotettuina. Nyt ei ole kuitenkaan kyse uppopaistamisesta, vaan hellävaraisemmasta ravintoloiden suosimasta tavasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Confit-kypsennetyt sienet, tomaatit ja lohi

Ainekset

1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2
isoa portobellosientä
100
g
kirsikkatomaatteja (tertussa)
10
timjaminoksaa
2
kokonaista valkosipulia
400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
merisuolaa
Paahdettu valkosipulitahna
2
confit-kypsennettyä valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Puhdista sienet ja pese tomaatit.
  2. Mittaa uuninkestävään vuokaan 1 litra öljyä. Laita sienet, tomaatit, kokonaiset valkosipulit ja timjaminoksat öljyyn niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 30 minuutiksi. Tällöin öljy kuumenee noin 80-asteiseksi.
  3. Mausta tällä välin lohifileen pinta merisuolalla.
  4. Ota vuoka uunista. Poista folio ja nosta kasvikset reikäkauhalla toiseen astiaan. Anna öljyn jäähtyä huoneenlämmössä 60–70-asteiseksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Öljy tuntuu tällöin edelleen kuumalta, mutta ei polta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja laita se öljyyn. Anna lohen kypsyä jäähtyvässä öljyssä noin 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Öljy jäähtyy tällöin noin 40-asteiseksi.
  5. Tee valkosipulitahna. Halkaise valkosipulit poikittain. Purista pehmenneet kynnet kulhoon tai mortteliin. Painele ne ruokalusikalla tai morttelilla hienoksi tahnaksi ja lisää joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  6. Viipaloi portobellot ja halkaise herkkusienet. Irrota tomaatit tertuista. Laita sienet ja tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Tarjoa lohen ja valkosipulitahnan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kermainen lämminsavulohipasta huutaa kesää. Cyrrylla maustettu kastike tuo vaihtelua totuttuun makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli savulohipasta

Ainekset

300
g
lämminsavulohta
300
g
pastaa
½
purjo
1
rkl
voita
1
rkl
currya
3
dl
kuohukermaa
rkl
sitruunan mehua
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kuullota voissa pannulla, älä ruskista!

  2. Lisää curry ja kuohukerma ja keitä kokoon sillä aikaa, kun keität pastan suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

  3. Paloittele kermakastikkeeseen lohi, lisää myös sitruunan mehu ja mausteet. Kääntele kastike nopeasti pastan joukkoon. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonaisen kalan sisään laitetut mausteet luovuttavat kalalle makua sen kypsyessä. Kokeile sitruunan ja valkosipulin lisäksi myös vaikka appelsiinia ja basilikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonaisena grillattu siika

Ainekset

1
suomustettu, avattu siika (800 g –1 kg)
2
tl
sormisuolaa
¾
tl
valkopippuria myllystä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
miedohko chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
6
oksaa yrttejä, esim. oreganoa ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi kala talouspaperilla. Tee molempiin kylkiin muutama viilto. Hiero kalan päälle ja sisään suolaa. Rouhi sisään pippuria.

  2. Kuori ja litistä valkosipulit. Viipaloi sitruuna ja chili.

  3. Valuta kalan päälle ja sisään oliiviöljyä. Laita sisään valkosipulit, sitruunaviipaleet, chili ja yrtit. Kääri kala leivinpaperiin.

  4. Grillaa kalaa molemmilta puolilta noin 5 minuuttia. Leivinpaperi kestää grillin kuumuuden, mutta varo, etteivät liekit osu paperiin. Anna kalan vetäytyä noin 5 minuuttia paistamisen jälkeen. Tarjoa tomaatti-oliivisalsan (ks. ohje) ja vihreän salaatin kanssa.

Tomaatti-oliivisalsa

Ainekset

1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoista balsamicoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
hoikka ruukku lehtipersiljaa
2
tomaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
n. 1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita sipulit kulhoon ja lisää etikka, suola ja pippuri. Anna sipulien maustua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  2. Hienonna lehtipersilja. Kuutioi tomaatit. Viipaloi oliivit. Lisää ne ja öljy sipuliseokseen. Tarjoa grillatun kalan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puolivalmisteita ja säilykkeitä hyödyntämällä syntyy aasialaisia makuja sisältävä kalasoppa alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kalakeitto

Ainekset

1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
iso tlk (noin 275 g/180 g)
tai 2 pientä tölkkiä kalasäilykettä tomaattikastikkeessa, esim. Järki Särki
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja Aasia-vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset)
2
rkl
limetin mehua
LISÄKSI
thaibasilikaa ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, kalakastike ja soijakastike ja keitä 5 minuuttia.

  4. Laita kala (liemineen) ja kasvikset keittoon ja keitä 2 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu.

  5. Hienonna halutessasi yrttejä pinnalle.

Kommentit (0)