
Höylää kesäkurpitsasta "pastaa". Tarjoa vihreät nauhat pinaattikastikeen ja paahdettujen cayennerapujen seurassa.
Kesäkurpitsanauhat, pinaattikastike ja cayenneravut
Ainekset
Työvaiheet
-
Vuole kesäkurpitsat julienneraudalla tai leikkaa kurpitsa pituussuunnassa parin millin viipaleiksi ja leikkaa viipaleet ohuiksi nauhoiksi. Jätä kurpitsan keskellä oleva siemenosa käyttämättä. Laita 3 l vettä kiehumaan.
-
Valmista kastike. Pilko valkosipulit ja kuullota niitä pari minuuttia öljyssä. Lisää kohmeinen pinaatti, vesi, tuorejuusto sekä suola. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia ja lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu.
- Keitä kesäkurpitsanauhoja 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (3 l/1 tl). Kaada vesi pois. Kumoa nauhat takaisin kattilaan ja nosta kattila muutamaksi minuutiksi takaisin liedelle. Höyrytä ylimääräinen kosteus nauhoista. Sekoita öljy ja pinaatti-kastike kesäkurpitsanauhojen joukkoon.
- Valmista cayenneravut. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää joukkoon cayennepippuri. Paista rapuja kuumalla pannulla muutama minuutti per puoli. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Nosta ravut annosten päälle. Lisää päälle parmesaanilastuja.