Koristele herkullinen kirjolohi-pinaattipiiras tuoreilla pinaatinlehdillä. Tätä herkkua kelpaa tarjota vaativammillekin vieraille – tai syödä kokonaan itse!
Kasvatetut lohikalat ovat Suomen suosituinta kalaruokaa: syömme niitä peräti kuusi kiloa vuodessa, kun taas esimerkiksi silakkaa syömme vaivaiset 300 grammaa. Kirjolohi on tärkein Suomessa kasvatettu kalalaji ja yksi suomalaisten suosikkikaloista ruuanvalmistuksessa.
Tänä vuonna kotimainen kasvatettu kirjolohi ui ensimmäistä kertaa kalaoppaamme vihreälle eli suositeltavien listalle. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Kirjolohi-pinaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Nypi vehnäjauhot käsin voin joukkoon. Lisää lopuksi kylmä vesi. Laita voitaikina jääkaappiin viilenemään ja valmista täyte.
Sekoita kermaviili, ranskankerma ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon tilli, mustapippuri ja ripaus suolaa. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Laita piiraan pohjalle huuhdeltu pinaatti, kylmäsavukirjolohi ja kaada kermaviiliseos päälle. Murenna piiraan päälle lopuksi pehmeää vuohenjuustoa.
Paista noin 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras saa kauniin kullanruskean värin.