Täsmäisku ritisevänkuivalle rieslingille on tässä: pankokuorrutetut äyriäiset, pikapikkelöidyt kasvikset ja kevätsipuliset lätyt.
Korealaiset äyriäistacot
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin kevätsipulilettutaikina. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä hetki. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada siihen kuuma vesi. Sekoita jauhoja veteen vähän kerrallaan. Vaivaa noin 5 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.
-
Valmista pikapikkelöidyt kasvikset. Laita vesi, sokeri ja etikka kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee. Lisää suola. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ja kurkku ohuenohuiksi lastuiksi. Anna niiden maustua liemessä noin 30 minuuttia.
-
Jaa taikina neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan, ja pidä muut kelmun alla kuivumisen estämiseksi. Sipaise työtasolle hieman öljyä. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sivele taikinalle hieman seesamiöljyä. Hienonna kevätsipuli ja ripottele sitä taikinan päälle. Kääri taikinapala rullaksi pitkältä sivulta. Leikkaa rulla kahtia. Kääräise palat kierteiksi, painele ne kädellä tasaiseksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Toista sama loppujen taikinapalojen kanssa.
-
Paista letut pannulla öljyssä, noin 1½ minuuttia per puoli. Pidä valmiit letut lämpimänä folion alla.
-
Taputtele äyriäiset kuiviksi ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi suupaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Laita yhdelle lautaselle jauhot, toiselle kevyesti vatkatut munat ja kolmannelle pankojauhot. Pyörittele äyriäiset ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
-
Paista äyriäisiä pannulla öljyssä 1–2 minuuttia per puoli, kunnes niiden pinta on kauniin värinen. Nosta talouspaperille.
-
Yhdistä gochujangmajoneesin ainekset.
-
Kokoa annokset. Laita kevätsipuliletuille äyriäisiä, majoneesia, kasviksia ja yrttejä.