Kiinankaali sopii mainiosti paahdettavaksi. Tämän kaalia, kuhaa ja fenkolia yhdistävän annoksen esikuvana on Tukholman Fotografiskan ravintolassa tarjottu annos.
Kuhafileet ja paahdettu kiinankaali
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista höylätty fenkoli ja sinappikastike etukäteen (ohjeet alla).
-
Leikkaa kalafilee ensin ruodottomaksi ja sitten neljäksi annospalaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
-
Lohko iso kiinankaali 8 osaan tai halkaise pienet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioksi. Kuivaa kaprikset talouspaperilla.
-
Paahda kaaleja leikkauspinta alaspäin kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia tai kunnes pinta on hieman paahtunut. Ota kaalit pannusta odottamaan.
-
Kuumenna öljyä ja voita pannussa, kunnes voin kiehuminen loppuu. Paista kaloja nahkapuolelta 3–4 minuuttia. Kun nahka on ruskistunut, käännä fileet ja paista toiselta puolelta 2 minuuttia. Ota kalat pannusta ja paista kapriksia 1–2 minuuttia.
-
Lisää kaalit pannuun ja lusikoi kuumaa öljy-voiseosta päälle. Anna kaalien lämmetä 1–2 minuuttia.
-
Jaa kaalit ja kalat lautasille, lusikoi kapriksia ja öljy-voiseosta päälle. Ripottele tomaattikuutiot pinnalle. Viimeistele annokset höylätyllä fenkolilla ja sinappikastikkeella. Koristele halutessasi retiisinsiivuilla.
Höylätty fenkoli
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi vihannesmandoliinilla tai terävällä kuorimaveitsellä. Laita suikaleet kylmään veteen jääkaappiin tunniksi rapeutumaan.
-
Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruuna kulhoon, laita sipulit ja omenat mehuun ja anna maustua jääkaapissa tunti.
-
Valuta ja kuivaa fenkoli. Valuta sipulit ja omenat siivilässä kulhon päällä, ota sitruunanmehu talteen sinappikastiketta varten (ohje alla).
-
Hienonna tilli ja jauha anis.
-
Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Tarjoa sinappikastikkeella maustettuna.
Sinappi-sitruunakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Purista sitruuna pieneen kulhoon.
-
Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi.