Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
11:55 | 14.4.2014

Kuhapullat ja kasviskimara sitruunaruoholiemessä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Keskivaikea

Kuhapullat ja kasviskimara sitruunaruoholiemessä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
kuhafileetä
2
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
ripaus
valkopippuria myllystä
ripaus
cayennenpippuria
Sitruunaruoholiemi
2
sitruunaruohonvartta
1 ½
l
vettä
4–6
kaffirlimetinlehteä
1
rkl
suolaa
Lisäksi
1–2
lehtisellerinvartta
1
pieni porkkana
5–6
retiisiä

Vaiheet

  1. Valmista ensin sitruunaruoholiemi. Pilko molemmat sitruunaruohonvarret 3 osaan. Mittaa vesi, sitruunaruohot, kaffirinlehdet ja suola kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
  2. Ota noin puolet liemestä toiseen kattilaan. Huuhtele ja paloittele lehtisellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää sellerit ja porkkanat toisen liemen joukkoon. Jätä sivuun odottamaan.
  3. Valmista kuhapullat. Paloittele kuha ja laita monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja mausteet. Pyöräytä ainekset tasaiseksi massaksi.
  4. Ota taikinasta 2 ruokalusikan avulla pieniä pyöryköitä; kastele lusikat välillä kylmään veteen, niin pyörykät irtoavat helpommin.
  5. Kuumenna sitruunaruoholiemet. Keitä kuhapullat liemessä, joka ei sisällä kasviksia; anna pullien kypsyä poreilevassa liemessä 3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kannelliseen astiaan, jossa pyörykät pysyvät lämpiminä.
  6. Keitä toisessa kattilassa olevia kasvispaloja 3–4 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Huuhdo ja paloittele retiisit. Lisää ne kasvisliemeen ja kiehauta.
  7. Poista sitruunanruohopalat ja kaffirlimetinlehdet kasvisten joukosta. Annostele kuhapullat ja kasvikset liemineen lautasille. Tarjoa heti.

Juomasuositus: Aasialaisittain viritetyt kuhakvenellit nauttivat klassisesta rieslingistä. Alsacesta tulevassa Dopff Riesling Cuvée Europessa, 13,95 e, on Granny Smith -omenaa muistuttavaa raikkautta ja kypsän luumuista hedelmäisyyttä. Maku tukee hienostunutta kuhaa sekä sitruunaruohon ja limenlehden vehreyttä. Myös yhdysvaltalainen olut, yrttisen greippinen Polestar Pilsner, 4,02 e/0,355 l, on loistava kumppani annokselle. (Samuil Angelov)

Tilaa Glorian ruoka & viini
kuha
retiisi
Kuhapulla
Sitruunaruoho
Kaffirlimetinlehti
Lehtiselleri

Suosituimmat

Taatelikakku

Luumu-omenatorttu

Ruusukaali-pekonipasta

Omena-toscapiirakka

Puolukkalammas

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini