Somat kurkumaletut, jotka lastataan chilimarinoiduilla ravunpyrstöillä, sopivat täydellisesti brunssille tai alkupaloiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min + turvotus 30 min
Helppo
Kurkumaletut ja chilimarinoidut ravut
Ainesosat
30
g
voita
2
tl
kurkumaa
400
ml
kookosmaitoa
1
muna
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
vettä
Lettujen paistamiseen
öljyä
Chilimarinoidut ravut
200
g
ravunpyrstöjä
½
ruukkua
korianteria
1
chili
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
Vaiheet
- Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää kurkuma ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta jäähtymään.
- Riko kulhoon muna. Vatkaa sen rakenne rikki. Sekoita kookosmaito joukkoon. Lisää suola, sokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita kurkumavoi joukkoon. Ohenna taikina vedellä. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
- Sulata ravunpyrstöt haalean, juoksevan veden alla. Purista niistä turha neste pois. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna marinoitua 30 minuuttia.
- Kuumenna pikkulettupannu. Paista letut keskilämmöllä öljyssä molemmin puolin kullan ruskeiksi.
Vinkki! Viimeistele ravuilla täytetyt letut yrteillä ja iduilla. Marinoidut ravut sopivat myös nuudelisalaattiin tai naposteluun.