Anski on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Nopeaa ja hyvää arkiruokaa
Nopeaa ja hyvää arkiruokaa

Tämän pastan valmistat nopeasti ja helposti, ruoka on todella maukasta. Lisävivahteen antavat cashewpähkinät, jotka antavat makua sekä mukavan suutuntuman.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohipasta

Ainekset

200
g
kylmäsavulohta siivuina
1
kpl
pieni sipuli
1
kpl
pienehkö valkosipulin kynsi
1
tl
voita
2
rkl
kaprista
2
dl
kermaa
1
dl
pastan keitinvettä, tarpeen mukaan
2
tl
sitruunan mehua
1
kpl
sitruunan kuori
n. 0,5
tl
mustapippuria
3
rkl
valkoviiniä (valinnainen)
300
g
tagliatelle nauhapastaa
1
kpl
muna
n. 70
g
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa miedolla lämmöllä
2. Hienonna kaprikset ja leikkaa lohi viipaleiksi sekä lisää ne pannulle
lisää myös kerma. Anna hautua n. 5 min.
3. Laita tagliatelle kiehumaan väljään suolalla maustettuun veteen.
3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori, älä ota valkoista osaa.
Lisää sitruunaraaste lohiseokseen, samoin sitruunamehu ja valkoviini.
4. Lisää rouhittua pippuria maun mukaan.
5. Kun pasta on kypsää, valuta keitinliemi (säästä n. 1dl) ja lisää pastan joukkoon 1 muna.
Sekoita huolella ja kaada pannulle lohiseoksen joukkoon. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
6. Lisää samalla cashewpähkinät, voit käyttää valmiita paahdettuja ja suolattuja
pähkinöitä, mutta tarkista maku, ennenkuin lisäät suolaa. Kylmäsavulohi on
myös melko suolaista. Kastike saa jäädä hieman paksuksi, mutta jos on liian vahvaa, niin
lisää pastan keitinlientä.
Lisää päälle koristeeksi joko tilliä tai parmesan-juustoa ja nauti heti.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 251 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vain viisi ainesta! Janssoninkiusaus on edullinen ja herkullinen klassikko, joka on hetkessä valmis uuniin.

Janssoninkiusaus on monen muun suomalaisten lempiruoan tavoin ruotsalaista perua. Nostalginen herkku on helppo tehdä. Raaka-aineita tarvitaan vain viisi.

Tässä ohjeessa käytetään valmista peruna-sipulisekoitusta, jonka ansiosta ruoan valmisteluun menee vain 10 minuuttia. Toki vuoan voi...

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo janssoninkiusaus

Ainekset

1
ps (500 g)
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1
rs (125/80g)
anjovisfileitä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
tilliä hienonnettuna
Pinnalle
25
g
voita
2
rkl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset liemineen keskenään kulhossa. Hienonna tilli joukkoon.
  2. Lusikoi voideltuun vuokaan. Kaada kerma päälle ja lusikoi voinokareita pinnalle. Kypsennä noin 1 tunti.
  3. Hienonna päälle tuoretta tilliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin kalakeitto saa upean värinsä ja syvän makunsa sahramista. Muista liottaa sahrami tilkassa kuumaa vettä ennen kuin lisäät sen keittoon.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahattomia kalafileitä (esim. lohi ja/tai kuha)
500
g
perunoita (siikli tai joku muu kiinteä lajike)
300
g
kurpitsaa
1
sipuli
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
chililastuja
4
maustepippuria
2
kalakuutiota
1 1/2
l
vettä
Sahramisuuruste
1/2
dl
vettä
1/2
ps (1/4 g )
sahramia
1/2
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
2
dl
kermaa
1
kananmunankeltuainen

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paista vielä minuutti. Lisää sitten perunat, kurpitsat, maustepippurit, liemikuutiot ja vesi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista hiljaa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 12 minuuttia.
  2. Kuumenna sahramisuurusteen vesi ja sekoita siihen sahrami. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste, kerma ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuutioi kalat. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kalat ja sahramiliemi keittoon ja sekoita varovasti. Kun liemi alkaa höyrytä, siirrä kattila pois liedeltä, ettei kala kypsy yli. Tarjoa heti.

Kommentit (3)

Pian alkaisin keittää, mutta....

Kuvasta näkyisi että on myös porkkanaa? Pitäisikö vähän tarkentaa ohjetta?

siru

Onhan siellä vesi mukana, lue tarkkaan !!😊

Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kulho täynnä makua! Kokoa hedelmistä ja katkaravuista maukas kulho.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kookosriisikulho

Ainekset

350
g
katkarapuja
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
1
punainen chili
2
kiiviä
1
mango
dl
cashew-pähkinöitä
Kookosriisi
2
dl
riisiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
1
limetti

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan riis, kookosmaito, vesi ja suola. Keitä riisi kypsäksi.
  2. Riisin kiehuessa sekoita sulien katkarapujen joukkoon soijakastike, seesamiöljy ja suola. Kuori ja kuutioikiivit. Leikkaa mangosta kiven molemmin puolin iso siivu. Siivuta se kuoren sisällä ohuelti ja irrota siivut lusikan avulla. leikkaa chili ohuiksi renkaiksi.
  3. Viimeistele riisi. Purista joukkoon limetin mehu.
  4. Kokoa kulhot. Nostele kulhojen pohjalla kookosriisiä.Levitä katkaravut keskelle kulhoa ja viimeistele katkaravut chilirenkailla. Asettele kiivi, mango ja pähkinät katkarapujen viereen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Simpukoille keitellään liemi kurkumasta, vehnäoluesta ja kermasta. Loppusilauksen antaa sitruuna.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumasimpukat

Ainekset

2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
3
dl
vehnäolutta
2
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
kalaliemikuutio
1
kg
kuorellisia sinisimpukoita
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
sitruuna
Tarjoiluun
rapeakuorista leipää

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Jos käytät tuoretta kurkumaa, raasta se. Kuumenna padan pohjalla öljy. Kuullota sipulit ja valkosipulit sekä kurkuma. Lisää olut, vesi ja kerma. Murenna kalaliemikuutio pataan. Anna porista 20 min kannen alla.
  2. Jos käytät tuoreita simpukoita, pese ne. Pakastesimpukat ovat valmiiksi putsattuja.
  3.  Kun liemi on valmis, lisää simpukat ja sulje kansi. Anna kypsyä n. 5 minuuttia. Simpukat ovat valmiita, kun ne ovat avautuneet. Koristele lehtipersiljan lehdillä ja purista joukkoon sitruuna.

Kommentit (0)