
Tämän pastan valmistat nopeasti ja helposti, ruoka on todella maukasta. Lisävivahteen antavat cashewpähkinät, jotka antavat makua sekä mukavan suutuntuman.
Kylmäsavulohipasta
Ainekset
Työvaiheet
1. Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa miedolla lämmöllä
2. Hienonna kaprikset ja leikkaa lohi viipaleiksi sekä lisää ne pannulle
lisää myös kerma. Anna hautua n. 5 min.
3. Laita tagliatelle kiehumaan väljään suolalla maustettuun veteen.
3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori, älä ota valkoista osaa.
Lisää sitruunaraaste lohiseokseen, samoin sitruunamehu ja valkoviini.
4. Lisää rouhittua pippuria maun mukaan.
5. Kun pasta on kypsää, valuta keitinliemi (säästä n. 1dl) ja lisää pastan joukkoon 1 muna.
Sekoita huolella ja kaada pannulle lohiseoksen joukkoon. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
6. Lisää samalla cashewpähkinät, voit käyttää valmiita paahdettuja ja suolattuja
pähkinöitä, mutta tarkista maku, ennenkuin lisäät suolaa. Kylmäsavulohi on
myös melko suolaista. Kastike saa jäädä hieman paksuksi, mutta jos on liian vahvaa, niin
lisää pastan keitinlientä.
Lisää päälle koristeeksi joko tilliä tai parmesan-juustoa ja nauti heti.