Anski on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Nopeaa ja hyvää arkiruokaa
Nopeaa ja hyvää arkiruokaa

Tämän pastan valmistat nopeasti ja helposti, ruoka on todella maukasta. Lisävivahteen antavat cashewpähkinät, jotka antavat makua sekä mukavan suutuntuman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohipasta

Ainekset

200
g
kylmäsavulohta siivuina
1
kpl
pieni sipuli
1
kpl
pienehkö valkosipulin kynsi
1
tl
voita
2
rkl
kaprista
2
dl
kermaa
1
dl
pastan keitinvettä, tarpeen mukaan
2
tl
sitruunan mehua
1
kpl
sitruunan kuori
n. 0,5
tl
mustapippuria
3
rkl
valkoviiniä (valinnainen)
300
g
tagliatelle nauhapastaa
1
kpl
muna
n. 70
g
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa miedolla lämmöllä
2. Hienonna kaprikset ja leikkaa lohi viipaleiksi sekä lisää ne pannulle
lisää myös kerma. Anna hautua n. 5 min.
3. Laita tagliatelle kiehumaan väljään suolalla maustettuun veteen.
3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori, älä ota valkoista osaa.
Lisää sitruunaraaste lohiseokseen, samoin sitruunamehu ja valkoviini.
4. Lisää rouhittua pippuria maun mukaan.
5. Kun pasta on kypsää, valuta keitinliemi (säästä n. 1dl) ja lisää pastan joukkoon 1 muna.
Sekoita huolella ja kaada pannulle lohiseoksen joukkoon. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
6. Lisää samalla cashewpähkinät, voit käyttää valmiita paahdettuja ja suolattuja
pähkinöitä, mutta tarkista maku, ennenkuin lisäät suolaa. Kylmäsavulohi on
myös melko suolaista. Kastike saa jäädä hieman paksuksi, mutta jos on liian vahvaa, niin
lisää pastan keitinlientä.
Lisää päälle koristeeksi joko tilliä tai parmesan-juustoa ja nauti heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 917 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Somat kurkumaletut, jotka lastataan chilimarinoiduilla ravunpyrstöillä, sopivat täydellisesti brunssille tai alkupaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumaletut ja chilimarinoidut ravut

Ainekset

30
g
voita
2
tl
kurkumaa
400
ml
kookosmaitoa
1
muna
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
vettä
Lettujen paistamiseen
öljyä
Chilimarinoidut ravut
200
g
ravunpyrstöjä
½
ruukkua
korianteria
1
chili
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää kurkuma ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta jäähtymään.
  2. Riko kulhoon muna. Vatkaa sen rakenne rikki. Sekoita kookosmaito joukkoon. Lisää suola, sokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita kurkumavoi joukkoon. Ohenna taikina vedellä. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
  3. Sulata ravunpyrstöt haalean, juoksevan veden alla. Purista niistä turha neste pois. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna marinoitua 30 minuuttia.
  4. Kuumenna pikkulettupannu. Paista letut keskilämmöllä öljyssä molemmin puolin kullan ruskeiksi.

Vinkki! Viimeistele ravuilla täytetyt letut yrteillä ja iduilla. Marinoidut ravut sopivat myös nuudelisalaattiin tai naposteluun.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Hanna Hurtta Kuva Tuomas Kolehmainen
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.
Kaikki yhdellä pellillä! Uudella tavalla tehty uunilohi on supernopea arkiruoka.

Tämän helpompaa ei ruuanlaitto voi olla! Valitse lohen kaveriksi koko perheen lempikasviksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pellin lohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
150
g
varsiparsakaalia
1
pienehkö fenkoli
1
pienehkö kurpitsa
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
vihreitä papuja
2
rkl
öljyä
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Kermaviilikastike
1
prk
kermaviiliä
1
tl
Dijon-sinappia
½
ruukkua
ruohosipulia
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja aseta se leivinpaperin päälle uunipellille. Pese vihannekset. Leikkaa paksummat varsiparsikaalit pitkittäin puoliksi, suikaloi fenkoli ja leikkaa kesäkurpitsa noin sormen kokoisiksi paloiksi. Sekoita vihannesten joukkoon öljy ja levitä ne lohen ympärille pellille. Mausta lohi ja vihannekset mustapippurilla ja suolalla.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää. 
  3. Kastiketta varten hienonna ruohosipuli ja sekoita ainekset keskenään. Tarjoile lohen ja vihannesten kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Hanna Hurtta Kuva Juha Salminen
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta ja on helppo valmistaa.
Saako syödä kaiken itse? Sushilautanen näyttää komealta ja on helppo valmistaa.

Nyt on sushin tekeminen helppoa: asettele ainekset lautaselle ja jaa se yhdessä rakkaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sushilautanen

Ainekset

4
dl
puuroriisiä tai sushiriisiä
5
dl
vettä
2
rkl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Täytteet
300
g
tuoretta lohta
½
kurkku
1
porkkana
1
avokado
1
kevätsipuli
1
dl
edamame-papuja
2
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi tarjolle
wasabia
soijakastiketta
gari-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisiä siivilässä, kunnes pois valuva vesi muuttuu kirkkaaksi. Mittaa riisi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laita kansi päälle ja laske hellan lämpö ihan pienelle. Anna riisin hautua 15 minuuttia. Poista kattila hellalta, mutta anna riisin muhia kannen alla vielä 10 minuuttia.
  2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sekoita se riisin joukkoon ja anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkusta juustohöylällä nauhoja ja kääri nauhat rullalle. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä nauhoja. Kuori avokado, poista siitä kivi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja sulata edamame-pavut.
  4. Levitä jäähtynyt riisi laakeaan tarjoiluastiaan. Asettele riisin päälle lohi, kurkku, porkkana, avokado, kevätsipuli ja edamame-pavut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile sushilautanen wasabin, soijakastikkeen ja gari-inkiväärin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 917 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Miedosti tulinen, keltainen lohi-currykeitto on saanut inspiraationsa Thaimaasta. Lohi kypsyy kookosliemessä silkkisen pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silkkinen lohi-currykeitto

Ainekset

1
chili
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
korianteria
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
400
g
lohifileetä
2
porkkanaa
2
cm:n pala
inkivääriä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
keltaista currytahnaa
½
l
vettä
400
ml
kookosmaitoa
1
kalaliemikuutio
200
g
riisinuudeleita
2
limettiä
Koristeluun
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
retiisiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa chilistä kanta. Puolita se ja poista siemenet veitsen kärjellä. Hienonna chili. Hienonna puolet yrteistä, säästä loput koristeeksi. Sekoita kulhossa chili, yrtit, öljy ja suola. Leikkaa kalasta nahka ja siivuta filee ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Pyöräytä kalapalat mausteissa ja laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa porkkanat ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Siivuta retiisit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry. Paista sitä minuutti ja lisää sitten kasvikset. Kuullota niitä curryssa noin viisi minuuttia. Lisää vesi, kookosmaito ja kalaliemikuutio. Kiehuta 15 minuuttia.
  4. Lisää riisinuudelit ja keitä kolme minuuttia. Jaa lohi lautasille ja nostele kiehuvan kuuma keitto päälle. Koristele yrteillä, retiisisiivuilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää lohen sijasta myös tofua.

Kommentit (1)

Vierailija

Tällä ohjeella nestettä on aivan liian vähän. Annoksesta tulee pastamainen eikä muistuta keittoa lainkaan.  200g riisinuudeleita on liian paljon. Litra vettä tai noin 150g nuudeleita on lähempänä totuutta.