Donburi, eli japanilainen riisiruokakulho, saa makunsa sushi-inkivääristä! Kulhon pohjana on kukkakaalikvinoaa, joka on rutkasti valkoista riisiä terveellisempää.
Vinkki! Jos haluat lisää makua, sekoita kaaliin muutama ruokalusikallinen sushietikkaa ja ripaus suolaa.
Lohi-donburikulho
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kvinoaa vedessä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Raasta kukkakaali tai rouhi se tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää kukkakaalimuru kvinoan joukkoon ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
- Sulata herneet. Leikkaa lohi viipaleiksi ja suikaloi kaali.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti.
- Mausta kypsä kukkakaalikvinoa sushi-inkiväärillä ja suolalla. Jaa annoskulhoihin. Asettele lohi, herneet ja kaalisuikaleet annosten päälle. Ripottele siemenet pinnalle.
- Sekoita soija-wasabikastikkeen aineet pienessä kulhossa. Valuta kastiketta kulhoihin.