Donburi, eli japanilainen riisiruokakulho, saa makunsa sushi-inkivääristä! Kulhon pohjana on kukkakaalikvinoaa, joka on rutkasti valkoista riisiä terveellisempää.
Vinkki! Jos haluat lisää makua, sekoita kaaliin muutama ruokalusikallinen sushietikkaa ja ripaus suolaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 minuuttia
Helppo
Lohi-donburikulho
Ainesosat
1
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1/2
(400g)
kukkakaali
4
rkl
sushi-inkivääriä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
ps (200g)
pakasteherneitä
200
g
nahatonta lohifileetä
1/4
(300g)
keräkaalia
2
rkl
seesaminsiemeniä
SOIJA-WASABIKASTIKE
1
dl
vaaleaa japanilaista soijakastiketta
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
tummaa seesamiöljyä
1
tl
wasabitahnaa
Vaiheet
- Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä kuumalla vedellä. Keitä kvinoaa vedessä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Raasta kukkakaali tai rouhi se tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää kukkakaalimuru kvinoan joukkoon ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
- Sulata herneet. Leikkaa lohi viipaleiksi ja suikaloi kaali.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti.
- Mausta kypsä kukkakaalikvinoa sushi-inkiväärillä ja suolalla. Jaa annoskulhoihin. Asettele lohi, herneet ja kaalisuikaleet annosten päälle. Ripottele siemenet pinnalle.
- Sekoita soija-wasabikastikkeen aineet pienessä kulhossa. Valuta kastiketta kulhoihin.