Valitse tähän curryyn täysrasvainen kookosmaito.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Keskivaikea
Lohi-simpukkacurry
Ainesosat
400
g
ruodotonta lohifileetä
500
g
eläviä sinisimpukoita tai 1 prk säilöttyjä sinisimpukoita
1/2
purjoa (vihreä osa)
1
porkkana
1
rkl
öljyä
2
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
punaista currytahnaa
1
tlk
(400 ml) kookosmaitoa
4
dl
kasvislientä
2
kaffirlimetin lehteä
2
rkl
thai-kalakastiketta
2
dl
basmatriisiä
Lisäksi
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
Vaiheet
- Hienonna purjo. Kuori ja leikkaa porkkana noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota molempia padassa öljyssä 3–4 minuuttia.
- Lisää inkivääri, currytahna, kookosmaito, kasvisliemi, kaffirlimetin lehdet, kalakastike ja riisi ja keitä noin 8 minuuttia tai kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
- Pese simpukat harjalla kylmän veden alla. Heitä kuolleet pois. Voit tarkistaa, onko simpukka elävä, kopauttamalla raollaan olevaa simpukkaa varovasti pöytää vasten. Elävä simpukka sulkeutuu, kun käsittelet sitä.
- Leikkaa lohi noin 2 cm:n ko-koisiksi kuutioiksi ja lisää pataan. Nosta lämpöä ja anna kypsyä 2 minuuttia.
- Lisää sinisimpukat ja peitä pata kannella. Anna kypsyä noin 3 minuuttia tai kunnes simpukat ovat kunnolla auenneet.
- Poista simpukat, jotka eivät avautuneet kypsennyksen aikana. Purista 1 limetin mehu pataan, lohko toinen limetti tarjolle. Hienonna runsaasti korianteria padan pinnalle.