Lohipullat maustetaan kalakastikkeella ja yrteillä. Lisukkeeksi raikasta kurkkusalaattia!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18 kpl
45 min
Helppo
Lohipullat thaimaalaisittain
Ainesosat
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
korianteria
500
g
jauhettua lohta
1
tl
sweet chili -kastiketta
1 tl + 1 rkl
thaimaalaista kalakastiketta
n. 3
dl
rypsiöljyä paistamiseen
Vaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Kuori valkosipulit ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi paloiksi. Hienonna korianterinlehdet. Lisää lohi, sweet chili -kastike ja 1 teelusikallinen kalakastiketta. Sekoita nopeasti taikinaksi. Huom! Taikina on tavallista taikinaa löysempää.
- Kuumenna öljy wokkipannussa. Nosta isolla ruokalusikalla taikinaa kuumaan öljyyn. Paista taikinaan kaunis väri. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä.
- Nosta pullat uunivuokaan ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Pirskottele kypsien pullien päälle kalakastiketta.
- Tarjoa sweet chilin ja kurkkusalaatin kanssa.
Kurkkusalaatti
Ainesosat
1
iso kurkku
2
valkosipulinkynttä
1
pieni chilipalko
2
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
rkl
limettimehua
2
tl
sokeria
muutama kirsikkatomaatti
1/2
dl
suolapähkinöitä rouhittuna
muutama oksa korianteria
Vaiheet
- Kuori kurkku halutessasi. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne pienen pieniksi kuutioiksi. Viipaloi chilit. Poista niistä halutessasi siemenet. Yhdistä kaikki kasvikset ja laita ne tarjoiluvadille.
- Sekoita kalakastike, limettimehu ja sokeri keskenään. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon. Leikkaa tomaatit kahtia ja koristele salaatti niillä, pähkinöillä ja korianterilla.