Tuoreella salvialla maustettu mantelikuorrutus hunnuttaa mateen.
Mantelikuorrutettu made
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paloittele madefileet annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele palat voideltuun uunivuokaan.
- Leikkaa leipäviipaleet hienoiksi muruiksi ja rouhi mantelit veitsellä pienemmäksi. Paahda leipä-manteliseosta kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Siirrä seos kulhoon ja lisää pehmeä voi. Hienonna joukkoon salvia ja sekoita. Jaa kuorrute kalapaloille ja kypsennä paloja uunissa noin 15 minuuttia.
- Valmista kalojen kypsyessä pyree. Kuori ja kuutioi palsternakat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon herneet ja anna kiehahtaa. Kaada keitinvesi pois ja soseuta palsternakat ja herneet sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Lisää kerma ja mausteet, sekoita. Tarjoa pyree madepalojen kanssa.