Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
13:27 | 25.11.2016

Näin avaat osterin

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Adam Price Kuva Panu Pälviä

Tanskassa jouluateria aloitetaan usein tuoreilla ostereilla ja salottisipuli-punaviinietikkakastikkeella. Tuoreet osterit eivät kuitenkaan maistu kaikille. Samppanjakastikkeessa gratinoidut osterit ovat hyviä ”käännytysostereita”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Keskivaikea

Näin avaat osterin

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Vaiheet

Osterien avaamiseen on kehitetty osterivetsiä, mutta paras on teräväkärkinen 7-10 cm pitkä ja tukevalla kahvalla varustettu veitsi tai puukko. Pidä toisessa kädessä hanskaa tai pyyhettä.

  1. Aseta osteri vasemmalle kämmenelle kupera puoli alaspäin, kapea pää itseäsi kohti. Laita kulho alle. Työnnä veitsi kuorten väliin, oikea kohta on oikella puolella noin kolmanneksen leveästä päästä keskemmäs. Liikuttele veistä poraavalla liikkellä edestakaisin, kunnes osteri avautuu.
  2. Kuljeta veistä osterin kapeaa kantaa kohti, jolloin sulkijalihas katkea. Poista päälikuori veistä kääntämällä.
  3. Katkaise osterin ja pohjakuoren välinen sulkijalihas, niin osteri irtoaa. Haista että tuoksu on merellinen eikä tunkkainen.
Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
osterit
päivän katiska
päivän katiska
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini