Paahdettu siika ja uunimunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Paahdettu siika ja uunimunat
Ainesosat
600
g
ruodottomia siikafileitä (4–8 kpl)
50
g
voita
200
g
pinaattia
ripaus + 1/2 tl suolaa
24
kirsikkatomaattia
4
(luomu)kananmunaa
1/4
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(ripaus raastettua muskottipähkinää)
Vaiheet
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Pane voi paistinpannuun ruskistumaan. Lisää pinaatit ja hauduta pehmeiksi, noin 1 minuutti. Mausta ripauksella suolaa. Kaada pinaatit ja voi uuninkestävään vuokaan.
- Mausta siikafileet suolalla ja laita vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Halkaise kirsikkatomaatit vuokaan. Riko kananmunat varovasti vuokaan niin, etteivät keltuaiset rikkoudu. Huom! Jääkaappikylmien kananmunien keltuaiset pysyvät helpommin ehjinä.
- Mausta koko komeus suolalla ja pippurilla ja nosta uuniin 10 minuutiksi. Kalan pitäisi olla juuri ja juuri kypsää, valkuaisen hyytynyt ja keltuaisen sisältä juokseva.
- Pirskota pinnalle sitruunamehua ja oliiviöljyä ja halutessasi raasta muskottipähkinää mausteeksi.