Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
10:54 | 21.7.2023

Pähkinäiset silakkapihvit ja paahdetut kaalit

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Pähkinäleivitys tuo perinteiseen kalaruokaan uutta luonnetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + 15 min

Pähkinäiset silakkapihvit ja paahdetut kaalit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
silakkafileitä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
VÄLIIN
½–1
ruukku tilliä
½–1
ruukku ruohosipulia
1–2
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
PÄHKINÄLEIVITYS
½
dl
saksanpähkinöitä
½
dl
cashewpähkinöitä
½
dl
korppujauhoja
PAAHDETUT KAALIT
1
pieni (200 g)
parsakaali
1
pieni (200 g)
kukkakaali
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
siemensekoitusta
½
dl
sitruunamehua
tilliä ja ruohosipulia

Vaiheet

  1. Huuhtaise tai pyyhkäise silakkafileet kevyesti talouspaperilla. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille nahka alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Päällystä puolet silakkafileistä yrttiseoksella. Nosta täyttämättömät fileet kansiksi. Siirrä silakkapihvit pellin toiselle laidalle vieri viereen.

  3. Valmista leivitys. Rouhi saksanpähkinät ja siemenet karkeasti veitsellä. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele seos silakkapihvien pinnalle.

  4. Huuhdo ja leikkaa kaalit puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne pellille silakkapihvien viereen. Sivele kaalit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle siemensekoitusta.

  5. Paahda silakkapihvejä ja kaaleja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pirskota päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Viimeistele yrteillä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
silakkapihvit
päivän katiska
paahdettu kukkakaali
kalaruoka

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Lämpimät voileivät

Butter chicken

Riisipuuropannukakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini