MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Mikko von Hertzen valmistaa paistettua siikaa, porkkanasosetta, belugalinssejä ja paahdettua kukkakaalia.
Paistettu siika
Ainekset
Työvaiheet
Kuivaa kalan nahkapuoli hyvin talouspaperilla ja leikkaa neljäksi annospalaksi.
Paista voissa nahkapuoli ensin rapeaksi, jonka jälkeen käytä lihapuolta nopeasti pannulla. Mausta suolalla.
Porkkanasose
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja pilko porkkanat. Freesaa pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada päälle vain niin paljon porkkanamehua, että palat peittyvät juuri ja juuri.
Kun porkkanat kypsiä, poista keitin vesi eri astiaan ja soseuta porkkanapalat tehosekoittimessa.
Lisää hieman voita, loraus kermaa, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Käytä keitinvettä mahdolliseen ohentamiseen. Makustele ja mausta makusi mukaan.
Keitetyt belugalinssit
Ainekset
Työvaiheet
Huuhdo linssit hyvin. Keitä noin 20 minuuttia suolatussa vedessä eli kunnes linssit ovat pehmenneet. Seuraa tarkasti etteivät linssit pääse mössööntymään.
Kypsyttyä huuhdo ne jälleen hyvin. Mausta suolalla, haluamallasi yrtillä ja pippurilla.