
Soppakokki Antti tarjoaa paistetun siian kaveriksi uunijuureksia ja ja kruunaa annoksen limetillä maustetulla beurre blanc -kastikkeella.
Paistettua siikaa ja limetillä maustettu beurre blanc
Ainekset
Työvaiheet
- Pese siiat kylmän veden alla, kuivaa erittäin huolellisesti ja tarkista ettei ole ruotoja eikä suomuja.
- Leikkaa fileistä noin 150g painoisia paloja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna pannu kuumaksi. Laita rypsiöljyä pannulle. Laita fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista noin 2 minuuttia tai kunnes nahka on kauniin värinen. Käännä tarvittaessa file ja paista todella nopeasti noin 10 sekuntia ja ota kalat pois pannulta.
Uunijuurekset
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori selleri ja paloittele hieman pienemmäksi. Pese muut juurekset.
- Levitä juurekset pellille, penslaa rypsiöljyllä. Mausta suolalla ja sokerilla. Levitä juuresten päälle timjamia.
- Paahda 180 c uunissa noin 45min. Tarkista kypsyys.
- Anna hieman jäähtyä. Paloittele epämääräiseen kokoon. Laita kulhoon ja tarkista maku.
Limetillä maustettu beurre blanc
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kaikki raaka-aineet kattilaan lukuun ottamatta kermaa ja voikuutioita.
- Keitä kastikepohjaa kasaan noin 12 minuuttia tai kunnes neste on melkein haihtunut.
- Lisää kerma ja keitä noin 1 minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
- Vatkaa voikuutioita sekaan vähän kerrallan. Käytä aina välillä liedellä ettei kastike kylmene liikaa, mutta älä keitä ettei se erotu. Tarkista maku.