Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti tarjoaa paistetun siian kaveriksi uunijuureksia ja ja kruunaa annoksen limetillä maustetulla beurre blanc -kastikkeella.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettua siikaa ja limetillä maustettu beurre blanc

Ainekset

600
g
Siikafilettä
suolaa
pippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Pese siiat kylmän veden alla, kuivaa erittäin huolellisesti ja tarkista ettei ole ruotoja eikä suomuja.
  2. Leikkaa fileistä noin 150g painoisia paloja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna pannu kuumaksi. Laita rypsiöljyä pannulle. Laita fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista noin 2 minuuttia tai kunnes nahka on kauniin värinen. Käännä tarvittaessa file ja paista todella nopeasti noin 10 sekuntia ja ota kalat pois pannulta.

Uunijuurekset

Ainekset

2
vaaleaa porkkanaa
2
oranssia porkkanaa
1
palsternakka
1
pieni juuriselleri
4
maa-artisokkaa
rypsiöljyä
suolaa
sokeria
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori selleri ja paloittele hieman pienemmäksi. Pese muut juurekset.
  2. Levitä juurekset pellille, penslaa rypsiöljyllä. Mausta suolalla ja sokerilla. Levitä juuresten päälle timjamia.
  3. Paahda 180 c uunissa noin 45min. Tarkista kypsyys.
  4. Anna hieman jäähtyä. Paloittele epämääräiseen kokoon. Laita kulhoon ja tarkista maku.

Limetillä maustettu beurre blanc

Ainekset

2
dl
tuoretta limemehua
1,2
dl
kuivaa valkoviiniä
1
salottisipuli hienonnettuna
1
limen kuori raastettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
timjamin oksa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
kuohukermaa
200
g
kylmää suolatonta voita

Työvaiheet

  1. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan lukuun ottamatta kermaa ja voikuutioita.
  2. Keitä kastikepohjaa kasaan noin 12 minuuttia tai kunnes neste on melkein haihtunut.
  3. Lisää kerma ja keitä noin 1 minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
  4. Vatkaa voikuutioita sekaan vähän kerrallan. Käytä aina välillä liedellä ettei kastike kylmene liikaa, mutta älä keitä ettei se erotu. Tarkista maku.
Me Naiset on lisännyt 879 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Kun katkarapuceviche sekoitetaan täysjyväpastan joukkoon, lopputuloksesta tulee raikas ja täyttävä. Käytä simpukanmuotoista pastaa, joka kerää kastikkeen liemen ihanasti sisäänsä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapucevichepasta

Ainekset

1
ps (180 g)
katkarapuja
2
tomaattia
2
limen kuori ja mehu
1
punasipuli
1
chili
1
ruukku
korianteria
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
cayennepippuria
Lisäksi
300
g
täysjyväistä Chonchiglioni-pastaa
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut.
  2. Halkaise tomaatit ja raasta ne raastimen isolla terällä kulhoon. Pese limet huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta limen kuori ja purista mehut, lisää ne tomaatin joukkoon. Hienonna sipulit, chili ja korianteri. Sekoita ne, öljy ja mausteet katkarapujen joukkoon.
  3. Keitä pastat suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Siivilöi ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon katkarapuseos.
  4. Tarjoile pasta lämpimänä ruokana tai kylmänä pastasalaattina.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Jaana Reen KUVA Sami Repo

Ravintola Olon henkilökunnan lempiruokaa on lohikeitto, jossa kasvikset on keitetty juuri ja juuri kypsiksi. Unohtumaton maku syntyy kerman, valkoviinin, sitruunan ja tilliöljyn liitosta.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Olon lohikeitto

Ainekset

450
g
lohta
12
siikli-perunaa
3
porkkanaa
3
salottisipulia
1
iso valkosipulin kynsi
100
g
voita
2
dl
valkoviiniä
8
dl
vettä
3
laakerinlehteä
½
tl
mustapippuria rouhittuna
3
dl
kermaa
1
sitruuna
tl
suolaa
Lisäksi
tilliä tai tilliöljyä
Tilliöljy
1
dl
tilliä
1
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi 4 cm:n kuutioiksi. Harjaa perunat ja leikkaa niistä pienet puoliksi, isot neljäksi lohkoksi. Siirrä palat kylmään veteen. Kuori ja leikkaa porkkanat samankokoisiksi kuin perunat. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
  3. Lisää vesi, laakerinlehdet ja pippuri ja kiehauta. Lisää perunat ja porkkanat ja keitä lähes kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää lohikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja purista sitruunan mehu joukkoon.
  5. Valmista tilliöljy. Ryöppää tillit nopeasti kiehussa vedessä. Pyöräytä se ja 1 dl öljyä tehosekoittimessa ja siivilöi. Viimeistele keitto tillillä tai tilliöljyllä.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Laktoositon ja gluteeniton kalakeitto - herkullista!
Laktoositon ja gluteeniton kalakeitto - herkullista!

Herkullinen vaalea kalakeitto on mahdollista valmistaa maidottomana ja laktoosittomana vaikkapa soijajuomaa käyttäen. Keiton mausta tulee pehmeä ja täyteläinen. Kalasopan voi tietysti valmistaa myös kirkkaaseen liemeen. Tälllä kertaa halusin kuitenkin käyttää "esikuvana" vanhaa...

Mahtavat maitotuotteiden korvaajat

Kun haluat korvata maidon ja kerman, kasvisjuomat ja -kermat antavat loistavan mahdollisuuden leipoa ja laittaa ruokaa miltei tavalliseen tapaan. Muutama yllätys tulee välillä kohdalle ja varsinkin ne vinkit ja erheet haluan jakaa...

Annoksia
6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukikeitto soijajuomalla, laktoositon ja gluteeniton

Ainekset

500
g
haukifileetä, nahaton
500
g
kiinteää perunaa (= n.5 kpl)
200
g
porkkanaa (= n.2 kpl)
1
kpl
keltasipuli, keskikokoinen
7
dl
kasvis- tai kalalientä (kuutioista tai valmiina)
4
kpl
maustepippuria
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa
3
dl
makeuttamatonta soijajuomaa
tuoretta tilliä
kevätsipulia (tai purjoa)
lisämaustamiseen sitruunapippuria tarpeen mukaan

Työvaiheet

1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli (reilun suupalan kokoisiksi paloiksi).

2. Kiehauta kattilassa kasvis- tai kalaliemi ja lisää samalla joukkoon mustapippurit.

3. Lisää liemeen paloitellut juurekset ja sipuli, keitä ne miltei kypsiksi.

4. Leikkaa haukifileet kolmeen tai neljään osaan ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Laita kalapalat kattilaan limittäin, melkein kypsyneiden keittokasvisten päälle ja anna niiden höyrystyä kypsiksi. Pidä kattilan kansi kiinni ja anna keiton poreilla hiljalleen. Noin 5-7 minuutin kypsennys riittää.

5. Nosta kypsyneet haukipalat kattilasta lautaselle ja paloittele ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Samalla on hyvä tarkistaa, ettei niihin jää ruotoja. Laita paloitellut kalapalat takaisin kattilaan.

6. Lisää joukkoon soijajuomaa, sekoita ja kuumenna keittoa (älä keitä). Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan esim. sitruunapippuria tai suolaa. 

7. Silppua lopuksi keiton päälle runsaasti tuoretta tilliä ja kevätsipulia.

Tarjoa keitto kuumana tuoreen leivän kera.

Vinkki! Jos voit käyttää ruoanlaitossa laktoositonta voita, niin lisää  pari reilua nokaretta lisämakua antamaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pannut kuumiksi! Toisessa hautuvat sienet ja mangoldit, kun taas toinen on varattu rosmariinivoissa paistuville kuhafileille. Hetki vain, ja voit pyytää ystävät apajille.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut kalafileet ja sieni-mangoldipaistos

Ainekset

2
nahallista kuha- tai siikafileetä (yht. 800 g)
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
4
rosmariininoksaa
Sieni-mangoldipaistos
15
mangoldinlehteä rankoineen (n. 300 g)
1
l
kantarelleja
2
valkosipulinkynttä
1/2
purjo
2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
(1
dl
vettä)
1
ruukku
basilikaa
1/2
ruukku
tilliä
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
ranskankermaa
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Nypi fileet ruodottomiksi, suomusta tarvittaessa. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele purjo ja leikkaa se pitkiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl voita pannussa. Paista valkosipulia ja kantarelleja kuumassa voissa 5 minuuttia. Lisää mangoldit ja purjot ja kaada viini joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.
  3. Paista kalat sillä aikaa toisessa paistinpannussa. Kuumenna 4 rkl voita isossa pannussa, anna voin kiehahtaa. Laita rosmariininoksat pannuun. Paista kaloja nahkapuoli alaspäin kuumassa pannussa 5–8 minuuttia. Käännä ja paista 2–3 minuuttia. Paista kalat tarvittaessa muutamassa erässä.
  4. Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita ne sieni-mangoldipaistokseen. Mausta kuivatulla rakuunalla ja suolalla.
  5. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja suola. Tarjoa rapeaksi paistettujen kalojen ja sieni-mangoldipaistoksen kanssa.

Kommentit (0)