Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Soijakastike ja seesamiöljy maustavat uunilohen, joka on saanut vaikutteita havaijilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pokelohi uunissa

Ainekset

1
kg
ruodotonta lohifileetä
Inkivääri-seesamikastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
inkivääriä raastettuna
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
seesamiöljyä
1/2
dl
miriniä
2
tl
srirachakastiketta
Lisäksi
1-2
limettiä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
kevätsipulia ja/tai korianterinoksia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne soijan, seesamiöljyn, mirinin ja srirachakastikkeen kanssa.
  2. Laita lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Valuta puolet kastikkeesta päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Kala saa jäädä hieman läpikuultavaksi. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla kalan paksuimmasta kohdasta. Kun lämpötila on 42–44 astetta, kala on sopivan kypsää.
  3. Valuta loppu kastike kalalle. Purista päälle hieman limettimehua. Halutessasi viipaloi limettiä koristeeksi päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja/tai muutamalla korianterinoksalla. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Kommentit (3)

Vierailija

Ja tällähän ei taas ole mitään tekemistä poken kanssa :(

Varmaan muuten ihan kiva resepti.

Ärsyttää vaan termien "väärinkäyttö", joka teillä on valitettavasti tosi yleistä! Uudet ruuat kaipaavat uusia nimiä!

Vierailija

Kalaa ei pidä lähteä maustelemaan vahvoilla mauilla. Kalan omat hienot maut häviää ja maistuu vain mausteet ja tämähän ei ole asian ydin. Jokainen toki maustelkoon keitokset mieleisekseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Turkulaisen Kerttu-ravintolan pasta on saanut nimensä tyyriiden ravunpyrstöjen myötä. Ravintolassa sama pasta ilman rapuja on saanut nimen "Opintotukea odotellessa". 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuun 1. spagetti

Ainekset

2
rs (à 330/170 g)
kypsiä jokiravunpyrstöjä
6–8
keskikokoista valkosipulinkynttä
2
tuoretta punaista chiliä
1
ruukku persiljaa
500
g
spagettia
2
dl
rypsiöljyä
1–2
rkl
persillade-mausteseosta (Santa Maria)
LISÄKSI
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.

  2. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl / 1 l vettä).

  3. Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, chili ja persillade-mausteseos. Kuullota, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta spagetti ja sekoita kuuma öljyseos pastan joukkoon joko pannulla tai kattilassa.

  5. Lisää puolet persiljasta ja kaikki ravut. Kuumenna vain sen verran, että ravut kuumenevat.

  6. Jaa annokset lautasille, raasta päälle parmesaania ja lisää loput persiljasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kuivatuista sienistä saa upean makuisen maustesuolan kalan pintaan, kun sienet murskaa morttelissa suolan ja pippurin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu kuha, sienisuola ja ruskistettu voi

Ainekset

600
g
kuha- tai siikafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria
4
rkl
kuivattuja sieniä murskattuna (esim. suppilovahveroita)
PAISTAMISEEN
voita ja öljyä
LISÄKSI
100
g
voita
TARJOILUUN
2–3
herkkutattia
perunamuusia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Poista kaloista ruodot. Leikkaa kalat annospaloiksi. Yhdistä suola, pippuri ja murskatut sienet. Painele seosta kalojen pintaan. Paista kalat pannulla voi-öljyseoksessa, noin 2 minuuttia per puoli. Pidä lämpimänä.

  2. Tee ruskistettu voi. Kuutioi voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata se keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, jonka jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana. Kun voista nousee pähkinäinen tuoksu ja väri on kauniin ruskea, ota kattila pois liedeltä ja anna voin levätä hetki, jolloin hippuset painuvat pohjalle. Väliin jää ruskistettu voi ja päälle vaahto. Kaada ruskistettu osa erilliseen astiaan.

  3. Viipaloi tatit ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin.

  4. Tarjoa kalat paistettujen sienten ja perunamuusin kanssa. Valuta päälle ruskistettua voita. Viimeistele tillillä. Tarjoa halutessasi vihreää salaattia tai höyrytettyjä vihreitä kasviksia.

Vinkki Käytä voin ruskistamisessa tarvittaessa paistolämpömittaria. Kun voi on 160-asteista, voit ottaa kattilan liedeltä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-perunapizza

Ainekset

6
keskikokoista, kiinteää perunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
1
dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Västerbotten)
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
3
dl
suppilovahveroita, kantarelleja tai pieniä tatteja suupaloiksi leikattuna
1
rkl
voita
1
tl
piparjuurta raastettuna
4
rkl
smetanaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
siianmätiä
1
pieni kesäpunasipuli varsineen
muutama oksa tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

  4. Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.

  5. Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.

  6. Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)