
Nyt sitä saa, pellin täyteen silakkaa! Paras silakka-aika ajoittuu lokakuulta toukokuulle. Tarjoa paahdettujen punajuurten ja leipäkuutioiden sekä rapsakan lehtikaalin kanssa.
Punajuuri-lehtikaali-silakkapelti ja vihreä kastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kuori ja lohko punajuuret ja sipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljy ja ripottele suola ja pippuri. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
-
Kuutioi leipä. Leikkaa lehtikaalista kovat keskiruodit pois ja hienonna lehdet karkeasti. Hiero joukkoon öljyä, hunajaa ja suolaa. Ripota silakkafileille suolaa ja mustapippuria.
-
Ota punajuuret ja punasipulit ulos uunista ja levitä päälle leipäkuutiot sekä silakkafileet kahtia taitettuina. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Lisää lehtikaali ja jatka vielä noin 5 minuuttia.
-
Tee ainesten kypsyessä vihreä kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Ala soseuttaa. Lisää loput ainekset ja oliiviöljyä erissä, kunnes kastike on sopivan paksuista. Tarjoa punajuuri-lehtikaali-silakkapellin kanssa.