Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Appelsiinin ja maalaissinapin maustama uunilohi on rehevä ruoka, kuin suoraan Ranskan maaseudulta.

Tarjoile raikkaan salaatin, rapean vaalean leivän ja perunoiden kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas ja sinappinen uunilohi

Ainekset

600
g
lohta
1
rkl
voita
Kastike
1
appelsiinin kuori
1/2
appelsiinin mehu
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
karkeaa maalaissinappia (esim. dijon)
1
rosmariinin oksa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Poista kalasta ruodot ja pyyhi kala puhtaaksi. Voitele uunivuoka voinokareella ja nosta kala vuokaan.
  3. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Yhdistä pienessä kattilassa kerma, sinappi, rosmariinin oksa ja appelsiininkuori ja mehu. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada kermaseos kalan päälle vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä lohta alatasolla 20–30 minuttia kalan paksuudesta riippuen.

Vinkki! Appelsiinissa ja sinapissa on hapokkuutta, joten kastike saattaa juoksettua. Käytä siis kunnon kuohukermaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Pizza lainaa makunsa caesarsalaatista. Salaatin lehtdet, ohuet parmesansiivut ja savulohi levitetään kypsän pizzan päälle.

Katso pizzapohjan ohje täältä!

Annoksia
2 isoa pizzaa
Valmistusaika
1 t

Caesarpizza

Ainekset

1
annos
pizzapohjaa (ks. reseptin linkki yltä)
3
dl
caesarkastiketta (ks. ohje alla)
1
kerä
roomansalaattia
½
dl
parmesaanijuustoa
200
g
lämminsavu- tai hiilloslohta
Caesarkastike
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskankermaa
1
dl
raastettua parmesaania
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
dijon-sinappia
1
tl
worcestershire- kastiketta
4
sardelli- tai anjovisfileetä
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee pizzapohja ja anna nousta 30 minuuttia.
  2. Tee caesarkastike. Yhdistä kulhossa majoneesi ja ranskankerma. Hienonna sardelli- tai anjovisfileet ja raasta parmesaani ja valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikeainekset.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  4. Kauli tai painele pizzapohjat käsin. Levitä pinnalle reilu kerros kastiketta. Paista pizzoja uunissa 10–15 minuttia.
  5. Hienonna salaatinlehdet, höylää juusto ohuiksi suikaleiksi. Paloittele lohi. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon loput caesarkastikkeesta. Nosta salaattia reilusti kypsän pizzan päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 757 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Aasialaishenkisesti maustetut hoisin-katkaravut sopivat mainiosti salaattibaariin, voileiville ja vaikka tortillojen täytteeksi. Herkullinen kastike saa ravut maistumaan sekä kuumana että kylmänä.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min

Hoisin-katkaravut

Ainekset

4
ps (à 180 g)
isoja katkarapuja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
hoisin-kastiketta
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
riisiviinietikkaa
3
rkl
chilikastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
currya

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna valkosipulit.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista rapuja ja valkosipulia 2 minuuttia. Kaada joukkoon kastike ja kiehauta.

  4. Tarjoile heti. Voit myös säilyttää katkaravut jääkapissa ja tarjota seuraavana päivänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Levysushin riisin ja muut ainekset voi valmistella etukäteen, kasaaminen käy vikkelästi juuri ennen vieraisen saapumista.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + riisin valmistus 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Levysushi lohesta

Ainekset

4
dl
sushiriisiä
4 1/2
dl
vettä
6
rkl
riisiviinietikkaa
3
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
Kastike
2
dl
ranskankermaa
2
tl
wasabia
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
200
g
graavilohta
2
kypsää avokadoa
1
dl
kirjolohenmätiä
1-2
dl
versoja tai silmuja
(1 rkl mustia seesaminsiemeniä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä 3–4 kertaan. Laita riisi kattilaan veden kanssa ja anna seistä kannella peitettynä 15 minuuttia. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpö pienimmälle teholle ja anna riisin kypsyä kannen alla 10 minuuttia. Sammuta liesi ja jätä riisi hautumaan kannella peitettynä 10 minuutiksi. Siirrä kypsä riisi isoon laakeaan kulhoon ja peittele se puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  2. Valmista etikkaliemi riisin kypsyessä. Mittaa etikka, sokeri ja suola kattilaan ja kiehauta. Sekoita liemi riisiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeen alla.
  3. Suikaloi lohi ja leikkaa avokadot viipaleiksi. Mausta ranskankerma wasabilla ja soijakastikkeella.
  4. Levitä puolet riisistä kostutetuin käsin suorakaiteeksi (15 x 25 cm) vadille. Levitä lohi ja puolet avokadoviipaleista riisilevylle. Levitä puolet ranskankermasta avokadon ja lohen päälle. Taputtele loppu riisi kostutetuin käsin täytteiden päälle.
  5. Levitä loppu ranskankerma riisin päälle ja koristele jäljelle jääneillä avokadoviipaleilla, mädillä ja versoilla. Voit ripotella levy-sushin koristeeksi myös mustia seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kevyttä, mutta ruokaisaa! Täydellisen meheväksi paistettu lohi tarjotaan papusaalatin ja tsatsikin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu lohi ja lämmin papu-pinaattisalaatti

Ainekset

800
g
ruodotonta lohta fileen paksusta päästä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
Lämmin papusalaatti
1
salottisipuli
1
prk (à 285 g)
keitettyjä valkoisia papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
200
g
litteitä herneenpalkoja
100
g
salaattipinaattia
1
dl
kalamata-oliiveja hienonnettuna
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tsatsikia (valmiina kaupasta)

Työvaiheet

  1. Aloita papusalaatista. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta pavut. Puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele herneenpalot ja pinaatit. Hienonna oliivit ja oregano.
  2. Kuullota sipulia pannussa öljyssä 3 minuuttia. Lisää pavut, kirsikkatomaatit ja herneenpalot. Jatka paistamista keskilämmöllä muutama minuutti. Kääntele pinaatit, oliivit ja oregano seokseen. Anna niiden lämmetä. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Mausta papuseos sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Kuumenna voi ja öljy toisessa pannussa ja lisää kalat pannuun nahkapuoli alaspäin. Paista 3–4 minuuttia, käännä ja paista juuri ja juuri kypsiksi eli kunnes lohen lihassyyt alkavat irrota toisistaan. Voit mitata lohen kypsyyden paistolämpömittarilla fileen paksuimmasta kohdasta. Lohi on mehevimmillään, kun sen lämpötila on 42 astetta.
  4. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Pirskota halutessasi päälle vastapuristettua sitruunamehua. Tarjoa lohi papusalaatin ja tsatsikin kanssa.

Vinkkit! Jos kaipaat annokseen lisää ruokaisuutta, paista papusalaattiin lisäksi keitettyjä perunoita.

Kommentit (0)