Säilötty savukala, tillimajoneesi ja punasipuli muodostavat suomalaisuutta huokuvan tortillatäytteen. Kokeile savukalan tilalla myös rapeita paistettuja muikkuja!
Savukalatortillat ja tillimajoneesia
Ainekset
Työvaiheet
-
Pikkelöi punasipulit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja kaada punasipulien päälle. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia.
-
Tee tilliöljy. Soseuta tilliä ja öljyä tehosekoittimessa täydellä teholla noin 5 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan.
-
Tee tillimajoneesi. Riko huoneenlämpöinen keltuainen korkeaan kapeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, etikka ja suola. Kaada päälle muutama tippa huoneenlämpöistä tilliöljyä. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja lisää tilliöljyä tipoittain. Nosta sauvasekoitinta pikkuhiljaa, kunnes majoneesi on paksua ja tasaista.
-
Lämmitä tortillaletut kuivalla pannulla. Nosta päälle tillimajoneesia, valutettua savukalaa, punasipulia, tilliä, kapriksia (ja kurkkua).