Mehevän lohipiiraan pohja valmistuu käden käänteessä näkkileivästä. Ravitseva ja herkullinen piiras maistuu hyvin vaikka lounaalla.
Savulohipiiras näkkäripohjalla
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Valmista kalaliemi kiehauttamalla vesi ja kalaliemikuutio. Keitä riisi kalaliemessä. Murskaa näkkileivät hienoksi murskeeksi puunuijalla. Sulata leivontamargariini ja kaada se näkkileipämurun sekaan. Sekoita hyvin ja anna seistä hetki.
Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Kaada näkkileipämuru vuokaan ja painele muru vuoan (halkaisijaltaan n. 23 cm) pohjaan. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
Kuori ja pilko sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa kermaviili ja munat tasaiseksi seokseksi lastalla tai haarukalla. Lisää tilli, sipuli, puolikkaan sitruunan mehu ja mausteet.
Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Hienonna kala käsin. Nosta lohi kermaviiliseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon valutettu, hieman jäähtynyt riisi. Kaada täyte vuokaan ja laita piirakka uuniin 25 minuutiksi.
Tarjoa oman maun mukaan kuumana tai jäähtyneenä.